-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmadienio mitingas prie Katedros – mažėjantis palaikymas Ukrainai ir geriausia gimtadienio dovana

Praėjus beveik dvejiems metams nuo karo pradžios sumažėjęs dėmesys Ukrainai neatbaidė keliasdešimties žmonių su vėliavomis susirinkti Katedros aikštėje ir išreikšti palaikymo Ukrainai 85-ąjį kartą.

Vilniuje, Katedros aikštėje, nors ir buvo žvarbus oras, kaip ir kiekvieną pirmadienį išreikšti palaikymo Ukrainai susirinko kelios dešimtys žmonių.

Kai kurie buvo apsigaubę Lietuvos, Ukrainos ir Baltarusijos vėliavomis ir tradiciškai stovėjo šalia paminklo kunigaikščiui Gediminui.

Su Ukrainos vėliava į mitingą atėjęs vilnietis Vaidotas 15min sakė liūdintis, kad šie pirmadienio mitingai sulaukia mažiau visuomenės palaikymo nei anksčiau.

„Dėmesys mitingams sumažėjęs visiškai, nes masinės informacijos priemonės transliuoja skandalus, nes kam įdomu, kad čia susirenka žmonės. Nebent kas nors susimuštų – va, tada suvažiuotų visi“, – pasakojo vilnietis.

„Bet čia yra normalu, aš visiškai nekritikuoju, nes toks gyvenimas“, – pridūrė jis.

Mitingo organizatorius Arkadijus Vinokuras tvirtino, kad žiniasklaidos dėmesys dabar visiškai sumažėjęs.

„Anksčiau mus transliuodavo televizijos, pranešdavo, kad mitingai vyksta. Dabar viešojoje erdvėj galima pamatyti informaciją, mitingus tik mano „Facebook“ paskyroje“, – teigė A.Vinokuras.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Arkadijus Vinokuras
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Arkadijus Vinokuras

„Žiemą nereikia reikalauti, kad ateitų žmonės“

Pirmą kartą mitingas palaikyti Ukrainai buvo surengtas pernai, kovo 6-ąją.

„Kai Kremliaus banditai užpuolė Ukrainą, aš tiesiog pasakiau – mums padėjo, mes irgi turime padėti“, – pasakojo mitingo sumanytojas A.Vinokuras.

Nuosekliai, kiekvieną pirmadienį, vykstantis mitingas Ukrainai paremti šį pirmadienį vyko 85-ąjį kartą. Susirinko apie 30 žmonių.

Organizatorius teigė, kad tai – geras skaičius.

„Aš manau, žiemą nereikia reikalauti, kad ateitų žmonės. Aš ateisiu, jeigu norit ateikit – padėkosiu, ir žmonės vis tiek renkasi. Bet vėlgi, vasarą yra visai kitaip – ateina 100, 200, nes šilta“, – pasakojo A.Vinokuras.

„Pati geriausia gimtadienio dovana“

Mitinge dalyvavusi Brigita 15min sakė po kelių mėnesių minėsiantį 30-ąjį gimtadienį, tačiau dovanų nelaukianti.

Pasak moters, geriausia dovana būtų – paremti Ukrainą.

„Šiais metais bus mano 30-tas gimtadienis, tai nusprendžiau jo nešvęsti, tiesiog noriu, kad mano draugai paaukotų Olego Šurajevo „1K paramos fondui“ arba „Blue/Yellow“ ir tai man bus pati geriausia gimtadienio dovana“, – atviravo Brigita.

Ji pridūrė palaikanti Ukrainos kovą prieš Rusiją, kadangi su Ukraina ją sieja artimi ryšiai.

„Aš labai palaikau Ukrainą, nes turiu ir draugų ten, pati šiek tiek ukrainietiškai kalbu, tai man yra tikrai svarbu. Tai stengiuosi palaikyti, skatinti artimuosius taip pat daryti“, – teigė mitingo dalyvė.

Kodėl žmonės renkasi į mitingus?

Pasak mitingų organizatoriaus A.Vinokuro, žmonės „jau nebeturi pinigų paremti Ukrainos“, tačiau vis tiek susirenka į mitingus įgauti vilties ir optimizmo.

„Žmonės jau nebeturi pinigų paremti Ukrainos, bet nenori sėdėti savo kampely, tai kartą per savaitę mes ateinam čia ir įgaunam optimizmo, vilties“, – sakė A.Vinokuras.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./85-as Pirmadienio mitingas
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./85-as Pirmadienio mitingas

Jis pabrėžė, kad visi galime prisidėti, kad Ukrainos kova nebūtų užmiršta.

Kiekvienas mes kaip skruzdė – nešame tai, ką galime bendro tikslo link. Tarp didelių akcijų yra didžiuliai tarpai ir žmonės pradeda užsimiršti, o mūsų tikslas – kiekvieną savaitę priminti, jog žmonės nepamirštų Ukrainos.

„Kiekvienas mes kaip skruzdė – nešame tai, ką galime bendro tikslo link. Tarp didelių akcijų yra didžiuliai tarpai ir žmonės pradeda užsimiršti, o mūsų tikslas – kiekvieną savaitę priminti, jog žmonės nepamirštų Ukrainos. Mes juk nenorime, kad visas tas blogis ateitų į mūsų namus ir pasibelstų. Mes turime būti dėkingi ukrainiečiams, kad bombos nekrenta ant mūsų namų“, – teigė A.Vinokuras.

Kiekvieno pirmadienio mitingai yra transliuojami tiesiogiai A.Vinokuro feisbuko paskyroje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius