Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2010 04 02

Pirmajame Valstybės pažangos tarybos posėdyje: diskusijos apie ateities Lietuvą

Laiminga valstybė, kūrybinga visuomenė, gebėjimas prisitaikyti ir atvirai priimti pokyčius, santykio tarp valstybės ir visuomenės pertvarkymas – tokios pradinės įžvalgos apie Lietuvos ateitį vyravo pirmajame Valstybės pažangos tarybos posėdyje.
Lietuvos žemėlapis
Lietuvos žemėlapis / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Ministro pirmininko spaudos tarnybos pranešime spaudai teigiama, kad žinomi verslo, akademinės visuomenės, švietimo atstovai penktadienį pradėjo diskusijas dėl pamatinių visuomenės vertybių, aptarė Pažangos tarybos vaidmenį, rengiant ilgalaikės šalies pažangos strategiją „Lietuva 2030“, bendro darbo proceso organizavimą.  

„Ne tik šioje taryboje, bet ir visoje Lietuvoje sieksime susitarti dėl ambicingos ilgalaikės šalies vystymosi strategijos. Suvokdami, jog ateinantys dvidešimt metų pasižymės dideliais ir sparčiais pokyčiais visame pasaulyje, visose srityse, jau šiandien turime sau atsakyti, ar mes esame pasiruošę tokiai kaitai, kaip Lietuva gali pasinaudoti globaliniais pokyčiais ir kuo prie jų prisidėti“, –  apie šiandienos iššūkius kalbėjo Pažangos tarybos pirmininkas Premjeras Andrius Kubilius.

Pažangos taryba per šiuos metus bendradarbiaudama, diskutuodama su visuomene, socialiniais ir ekonominiais partneriais sieks susitarti dėl esminių Lietuvos ilgalaikės pažangos strategijos „Lietuva 2030“ nuostatų ir parengti šio Lietuvai svarbaus dokumento projektą. Šiandienos posėdyje vieningai sutarta, kad vienas svarbiausių šios strategijos kūrimo elementų – visuomenės įsitraukimas į jos kūrimą, atviras ir aiškus komunikavimo procesas.

Pažangos taryba posėdžiaus kartą per mėnesį. Nuolat veiks teminės darbo grupės, idėjų generavimo centruose vyks diskusijos dėl Lietuvos ilgalaikės pažangos vizijos, bus organizuojamas atviras forumas iš savivaldybių, asocijuotų verslo struktūrų, politinių partijų, profsąjungų, nevyriausybinių organizacijų atstovų ir kitų suinteresuotų grupių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius