Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 01 23

Pirmąjį barjerą kovojant dėl Seimo nario mandato įveikti pavyko ne visiems norintiesiems

Pirmąjį barjerą kovojant dėl Seimo nario mandato pakartotiniuose rinkimuose įveikti pavyko ne visiems savo kandidatūrą siekusiems išsikelti kandidatams.
Antanas Nedzinskas
Antanas Nedzinskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kovo 3 dieną vyks Seimo rinkimai vienmandatėse Ukmergės, Zarasų–Visagino bei Biržų–Kupiškio apygardose.

Šią savaitę savarankiškai kandidatuoti siekiantys politikai vietos rinkimų komisijoms turėjo įteikti ne mažiau kaip 1 tūkst. jų kandidatavimą remiančių apygardos rinkėjų parašų.

Parašus patikrinti komisijos turi iki sausio 29 dienos, bet jau šiuo metu aišku, kad Ukmergės apygardoje rinkimuose nedalyvaus trys iš kandidatuoti siekusių politinės kampanijos dalyvių.

Kaip BNS informavo Ukmergės apygardos rinkimų komisijos pirmininkas Hubertas Žižys, parašų tikrai nesurinko išsikelti kandidatais siekę Neringa Lašienė, Giedrius Zeziulevičius ir Lina Drazdienė.

Kitų penkių pretendentų kandidatuoti Seimo rinkimuose – Juliaus Kazėno, Mindaugo Kluonio, Antano Nedzinsko, Renato Saladžiaus, Artūro Stravinsko – parašai dar tikrinami.

Zarasų–Visagino apygardoje savarankiškai kandidatuoti siekė vienintelis Rimvydas Podolskis. Kaip BNS informavo apygardos komisijos pirmininkė Daiva Kelečienė, kol kas R.Podolskio parašai nepatikrinti, bet jų pristatyta daugiau nei reikalaujama.

R.Podolskis šioje apygardoje kandidatavo spalį vykusiuose rinkimuose, bet Vyriausioji rinkimų komisija dėl šiurkščių pažeidimų rezultatus po pirmojo turo pripažino negaliojančiais. Prokuratūra R.Podolskiui yra pateikusi įtarimus dėl rinkėjų papirkimo organizavimo.

Biržų–Kupiškio apygardoje savarankiškai išsikelti siekiančių pretendentų nėra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius