-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 22

Po 15min tyrimo – prašymas ištirti Remigijaus Žemaitaičio praturtėjimą

Seimo konservatoriai siekia įvertinti naujojo „Tvarkos ir teisingumo“ partijos lyderio Remigijaus Žemaitaičio elgesį. Tokių veiksmų dešinieji imasi po 15min tyrimo, atskleidusio nuslėptą žinomo politiko turtą.
Remigijus Žemaitaitis
Remigijus Žemaitaitis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Kaip atskleidė 15min tyrimas, R.Žemaitaitis nuo praėjusių metų pavasario disponuoja sklypu ir jau pastatytu namu sostinės Laurų gatvėje, ant Neries kranto. Šio turto įsigijimo sandorių jis nedeklaravo Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai, nors privalėjo tai padaryti.

VIDEO: „Tvarkiečių“ rojus Laurų kvartalo pašonėje: Remigijus Žemaitaitis nuslėpė stambų NT sandorį

Konservatorius Arvydas Anušauskas dėl galimo įstatymo pažeidimo kreipiasi į Seimo etikos sargus.

„Seimo narys Arvydas Anušauskas Etikos ir procedūrų komisijos prašo ištirti, kokiomis aplinkybėmis buvo sudarytas minėto žemės sklypo pirkimo pardavimo sandoris ir ar Seimo narys nepažeidė Lietuvos Respublikos įstatymų: Seimo statuto, Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo ir Seimo rinkimų įstatymo nuostatų dėl privačių interesų deklaravimo“, – teigiama konservatorių frakcijos ketvirtadienį išplatintame pranešime.

R.Žemaitaičio sklypas yra išskirtinėje sostinės vietoje, ir ne tik todėl, kad nuo ten iki garsiojo Laurų kvartalo nuvažiuoti galima per keletą minučių. „Tvarkiečių“ lyderio sklypas – „Vilniaus vandenų“ vandenvietės teritorijoje, kur žemė neturėjo būti privatizuojama. „Vilniaus vandenys“ žada imtis teisinių priemonių dėl vandenvietėse atsiradusių privačių valdų.

Ten pat, šalia R.Žemaitaičio namo, sklypą turi ir kitas „tvarkietis“ – buvęs Vilniaus meras Juozas Imbrasas. Tiesa, į dabartinį Seimą išrinktas politikas ant to paties grėblio nelipo ir sklypo pirkimo sandorį tvarkingai deklaravo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius