-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 24

Po Kražių žudynių suabejojo probacijos tvarka

Prezidentė Dalia Grybauskaitė teikia Seimui pataisas, kurios turėtų užtikrinti griežtesnes nuteistųjų probacijos sąlygas. Pataisos teikiamos po to, kai mėnesio pradžioje Kražiuose kelis kartus teistas asmuo nužudė keturias moteris.
Teisme
Teisme / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šalies vadovė siūlo, kad probacijos pareigūnai galėtų skubiai izoliuoti laisvėje esantį nuteistąjį, jei jis nevykdo teismo įpareigojimų. Teismas taip pat turėtų skubos tvarka spręsti dėl lygtinio paleidimo panaikinimo.

Prezidentės patarėjas Valdemaras Sarapinas anksčiau sakė, kad Kražių atvejis parodė, jog probacijos sistema veikia neefektyviai.

Keturių moterų nužudymu Kražiuose įtariamas Rimantas Bekintis anksčiau buvo teistas daugiau kaip dešimt kartų. Paskutinįkart – prieš kelis mėnesius už smurtą prieš sugyventinę. Tada R. Bekintis buvo įtrauktas į Šiaulių apygardos probacijos registrą, tačiau pareigūnai tikino nenustatę, kad jis keltų pavojų aplinkiniams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius