Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2012 11 12

Po KT išvados dėl Seimo rinkimų laukiama prezidentės sprendimų

Po šeštadienį paskelbtos Konstitucinio Teismo (KT) išvados laukiama prezidentės Dalios Grybauskaitės sprendimo dėl naujos Vyriausybės formavimo.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Dėl to, kokia bus koalicija ir kam bus siūlomas premjero postas sprendimą darysiu tik po Konstitucinio Teismo išaiškinimo“, – penktadienį žurnalistams sakė prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Konstitucinis Teismas (KT) šeštadienį paskelbė, kad Vyriausiajai rinkimų komisijai nustatant Darbo partijos kandidatų eilę buvo pažeistas Seimo rinkimų įstatymas, tačiau mandatų skaičius daugiamandatėje apygardoje nustatytas teisingai. KT sprendimu, anuliuoti rinkimų rezultatai gali būti tik Biržų-Kupiškio vienmandatėje apygardoje.

Valstybės vadovė yra sakiusi, kad spalį vykusių Seimo rinkimų rezultatai numato trijų koalicijų galimybę. Ji yra pareiškusi, kad „partija, kuri pati, ne tik atskiri asmenys, yra teisiamųjų suole, neturėtų dalyvauti Vyriausybės formavime“.

Vilniaus apygardos teismas nagrinėja baudžiamąją bylą, kurioje Darbo partija, jos pirmininkas Viktoras Uspaskichas, vicepirmininkas Vytautas Gapšys, į Seimą išrinkta Vitalija Vonžutaitė ir finansininkė Marina Liutkevičienė kaltinami dėl vadinamosios juodosios buhalterijos.

Tuo metu Darbo partija su Lietuvos socialdemokratų partija bei partija „Tvarka ir teisingumas“ buria centro-kairės valdančiąją koaliciją.

Šios trys partijos Seime gali sudaryti – 77-78 balsų daugumą. Dėl galimo prisijungimo prie šios koalicijos tariamasi ir su Lietuvos lenkų rikimų akcija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius