Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 09 28

Po LBGTQ protesto policija pradėjo administracinę teiseną

Po LBGTQ bendruomenės atstovų ketvirtadienį prie Seimo surengto protesto Vilniaus apskrities policija pradėjo administracinę teiseną dėl tyčinio turto sunaikinimo ar sugadinimo.
Protesto akimirkos
Protesto akimirkos / Skirmanto Lisausko / BNS nuotr.

Anot policijos, taip pat vertinami veiksmai dėl viešosios tvarkos pažeidimo, analizuojama vaizdo medžiaga ir kartu su prokurorais bus sprendžiama dėl ikiteisminio tyrimo pradėjimo dėl galimo neapykantos kurstymo.

Kelios dešimtys LBGTQ bendruomenės atstovų protestavo prieš diskriminacinio pobūdžio Nepilnamečių apsaugos įstatymo nuostatą, kuria remiantis ne kartą buvo apribota su LGBT bendruomene susijusi informacija.

Į protestą taip pat atėjo kelios dešimtys žmonių su Lietuvos vėliavomis, prieštaraujančių protestui. Vienas iš jų – riaušių byloje teisiamas Antanas Kandrotas, pravarde Celofanas. Prie protesto prisijungė ir pasisakymais prieš LGBTQ garsėjantis Seimo narys Petras Gražulis.

A.Kandrotas vėliau perėjo per ant žolės ištiestą LGBTQ vaivorykštės spalvos vėliavą.

Tolerantiško jaunimo asociacijos pirmininkas Artūras Rudomanskis teigė manantis, kad protestas parodė teisėsaugos institucijų neveiksnumą. Anot jo, policijos pareigūnai nepareikalavo susirinkimą trukdžiusių asmenų išeiti.

Teisingumo ministerija parengė pataisą, siūlančią iš Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymo išbraukti, kad neigiamą poveikį nepilnamečiams darančia informacija laikoma ta, „kuria niekinamos šeimos vertybės, skatinama kitokia, negu Konstitucijoje ir Civiliniame kodekse įtvirtinta, santuokos sudarymo ir šeimos kūrimo samprata“.

Teigiama, kad pataisa parengta įgyvendinant Europos Žmogaus Teisių Teismo (EŽTT) šių metų sausio 23 dienos sprendimą byloje Macatė prieš Lietuvą.

Teismas pripažino, kad Lietuva, apribojusi knygos, kurioje aprašomi tos pačios lyties asmenų santykiai. platinimą, pažeidė Europos žmogaus teisių konvencijos straipsnį, apibrėžiantį saviraiškos laisvę, ir priteisė 12 tūkst. eurų neturtinės žalos kompensaciją bei 5 tūkst. eurų bylinėjimosi išlaidų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius