-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 03

Po nesėkmės Visagino AE konkurse opozicija ragina energetikos ministrą Arvydą Sekmoką atsistatydinti

Žlugus strateginio investuotojo į Visagino atominę elektrinę konkursui, opozicija penktadienį paragino energetikos ministrą Arvydą Sekmoką trauktis iš pareigų.
Arvydas Sekmokas
Arvydas Sekmokas / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

„Kai yra tokia situacija, ir neturime strateginio investuotojo, būtų geriausia, kad tiesiog paduotų pareiškimą ir atsistatydintų“, – BNS penktadienį sakė Seimo opozicijos lyderis, socialdemokratas Algirdas Butkevičius.

Politikas sakė energetikos sektoriuje matantis daug problemų.

Socialdemokratų lyderis taip pat teigė, jog dėl nesėkmės ieškant investuotojo nereikėtų kaltinti Rusijos vykdyto lobizmo.

„Kiekviena šalis užsiima lobizmu. Vadybiniu požiūriu yra silpniausia kaltinti kitas šalis, kai pats nesugebi susitvarkyti ir sėkmingai valdyti savo ūkio. Niekas Lietuvai nedraudė dirbti labai aktyviai, užsiiminėti lobizmu, tartis su kitų šalių vadovais, bet tam turėjo būti paruošta dirva tarpvyriausybiniame lygyje“, – kalbėjo A.Butkevičius.

Politikas priekaištavo Vyriausybei, esą ši tinkamai nepasirengė atominės jėgainės statytojo konkursui nesudariusi vyriausybinės darbo grupės.

„Jei jie galvojo, kad vien tik Energetikos ministerijos specialistai ir vadovai lengvai ir greitai galės išspręsti šitą problemą, tai pirmiausia buvo nesuprantama ir neįsigilinta, kaip tokie tarptautiniai konkursai yra organizuojami“, – sakė A.Butkevičius.

„Toje darbo grupėje labai svarbų vaidmenį turėjo suvaidinti Užsienio reikalų, Ūkio ir Energetikos ministerijos. Turėjo būti kuruojantis asmuo iš Vyriausybės“, – sakė LSDP lyderis.

Lietuvos Vyriausybė penktadienį paskelbė, jog pasitraukus Pietų Korėjos bendrovei „Kepco“, Lietuvai nepavyko išrinkti strateginio investuotojo statyti naują atominę elektrinę.

Lietuva dabar žada tęsti tiesiogines derybas su potencialiais investuotojais į jėgainę, kuri, tikimasi, sumažintų Lietuvos priklausomybę nuo Rusijos tiekiamų energetikos išteklių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius