-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 29

Po pietų su Gedvydu Vainausku Rolandas Paksas nuskubėjo prašyti premjero užtarimo

Specialiuoju liudytoju tapęs partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininkas, europarlamentaras Rolandas Paksas pirmadienį spėjo susitikti ne tik su bylos liudytoju „Lietuvos ryto“ žiniasklaidos grupės akcininku bei vadovu Gedvydu Vainausku, bet ir su premjeru Algirdu Butkevičiumi. R.Paksas sakė sulaukęs premjero palaikymo ir kalbėjęs apie būtinybę vykdyti griežtesnę teisėsaugos parlamentinę kontrolę.
Algridas Butkevičius ir Rolandas Paksas
Algridas Butkevičius ir Rolandas Paksas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

15min užfiksavo, kaip po Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) apklausos R.Paksas susitiko su G.Vainausku. Iškart po šio susitikimo R.Paksas paskambino premjerui ir pasiprašė susitikimo.

Europarlamentaras juokėsi, kad šis susitikimas irgi buvo slaptas, vyko premjero kabinete Vyriausybėje. 

„Taip, mes sulaukėme palaikymo. Aš manau, kad vienas iš svarbiausių dalykų yra parlamentinė teisėsaugos ir teisėtvarkos kontrolė, nes demokratijai iš tikrųjų saulėlydis“, – teigė R.Paksas. 

Taip, mes sulaukėme palaikymo. Aš manau, kad vienas iš svarbiausių dalykų yra parlamentinė teisėsaugos ir teisėtvarkos kontrolė, nes demokratijai iš tikrųjų saulėlydis, – sakė R.Paksas.

Plačiau apie tai, ką sutarė su premjeru, „Tvarkos ir teisingumo“ pirmininkas ketina kalbėti antradienį rengiamoje spaudos konferencijoje.  Pirmadienį jis tebekartojo frazes apie demokratijos laidotuves. 

„Vertinu situaciją labai bjauriai. Vertinu kaip demokratijos laidotuves. Vertinu, kad politikai turi įsikišti ir bet kokiu atveju sustabdyti tą politinių užsakymų koncertą teisėsaugos ir teisėtvarkos institucijose. Apie tai ką tik kalbėjau su ministru pirmininku“, – sakė R.Paksas.

Su premjero atstove spaudai 15min susisiekti kol kas nepavyko. Anksčiau pirmadienį A.Butkevičius sakė apie STT atliekamą tyrimą nesąs informuotas.

VIDEO: Nufilmuota: po slapto susitikimo su R.Paksu sulaikytas G.Vainauskas

Už pietus mokėjo G.Vainauskas

Klausiamas, ką per pietus aptarė su kitu bylos liudytoju, „Lietuvos ryto“ žiniasklaidos grupės akcininku bei vadovu G.Vainausku, R.Paksas šyptelėjo. 

„Taigi jūs viską žinote. Viską nusifilmavote, nusifotografavote. Tai ko jūs dar nežinote? Neklausėte pokalbio? Tai kaip jūs taip? Net apmaudu“, – juokais kalbėjo R.Paksas. 

Jei kalbėtume apie tai, kas mokėjo už pietus, tai jis mokėjo. Tada, matyt, jo iniciatyva, – sakė R.Paksas.

Jis tikino, kad po STT pareigūnų apklausos atsiklausęs, ar gali kalbėti su kuo nori ir apie ką nori. „Atsakymas buvo „taip“, – sakė R.Paksas.

Anot jo, susitikimo su G.Vainausku tikrai negalima vadinti slaptu, nes jis vyko miesto centre vidurdienį. 

„Esu labai užganėdintas tokios palydos, kuri lydėjo mane iki ir po pietų. Be to, labai geros nuotraukos“, – jau pikčiau kalbėjo R.Paksas. 

Jis tikino, kad Lietuvos Konstitucija jam nedraudžia susitikinėti ir kalbėti su kuo nori, ką nori ir kada nori.

R.Paksas neslėpė, kad G.Vainauskui iškart po STT apklausos paskambino pats, o G.Vainauskas iškart pakvietė papietauti.

„Tai kieno tada iniciatyva? Jei kalbėtume apie tai, kas mokėjo už pietus, tai jis mokėjo. Tada, matyt, jo iniciatyva“, – juokėsi europarlamentaras. 

Ar anksčiau su G.Vainausku yra aptaręs Prienų „Norfos“ situaciją, R.Paksas neatviravo. 

STT atėjo į kabinetą būstinėje

Jis pyko, kad STT pareigūnai, norėdami jam užduoti klausimus, nepaskambino ir nesitarė dėl susitikimo, o keturiese atėjo tiesiai į partijos būstinę. 

Politikui po apklausos buvo pritaikytas specialaus liudininko statusas. Tai reiškia, kad vėliau jis gali tapti įtariamuoju. STT savo pranešime neslėpė, jog R.Paksas kaip specialusis liudytojas apklaustas dėl teisinės neliečiamybės, kurią turi kaip Europos Parlamento narys.

Tuo pačiu metu agentai lankėsi ir „Lietuvos ryto“ žiniasklaidos grupės biure Gedimino prospekte. Po susitikimo su R.Paksu buvo sulaikytas šios grupės vadovas G.Vainauskas. 

Pareigūnų atliekamas ikiteisminis tyrimas susijęs su Prienų mieste stovinčiu prekybos centro „Norfa“ pastatu. STT įtaria, kad G.Vainauskas atstovaudamas kitų asmenų interesams, susitarė su R.Paksu, kad šis maždaug už 32 tūkst. eurų kyšį, pasinaudodamas savo įtaka politinės partijos nariams, dirbantiems Aplinkos ministerijoje, paveiks ministerijai pavaldžios institucijos – Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos – darbuotojus, kad šie leistų pradėti eksploatuoti Prienų mieste prekybos tinklui priklausantį prekybos centrą. 

STT praėjusią savaitę apklausė liudytoju aplinkos viceministrą „tvarkietį“ A.Genevičių. Pirmadienį dar apklausiamas premjero visuomeninis konsultantas, buvęs bendrovės „Omnitel“ ilgametis vadovas Antanas Zabulis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius