-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 01

Po R.Pakso išėjimo – R.Žemaitaičio perspėjimas daliai bendražygių: tokių žmonių partijoje negali būti

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ lyderis Remigijus Žemaitaitis tvirtina, kad dalis „tvarkiečių“ skyrių vadovų, kurie panoro dirbti kartu su partiją palikusiu ir judėjimą sukūrusiu Rolandu Paksu, turėtų pasitraukti. Tiesa, panašu, kad viskas gali susiklostyti ne taip sklandžiai, kaip nori „tvarkiečių“ lyderis, mat LRT.lt kalbinti partijos skyrių vadovai trauktis neskuba.
Remigijus Žemaitaitis
Remigijus Žemaitaitis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Šeštadienį partijos „Tvarka ir teisingumas“ įkūrėjas, europarlamentaras, per apkaltą iš prezidento pareigų pašalintas R.Paksas paskelbė paliekantis „tvarkiečius“. Jis teigė, kad kitąmet vyksiančiuose prezidento rinkimuose dalyvaus su savo įkurtu judėjimu „Šaukiu aš tautą“. Prie šio judėjimo jau prisidėjo parlamentaras Petras Gražulis.

LRT.lt kalbintas partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininkas R.Žemaitaitis teigė turintis žinių, kad kartu su R.Paksu „tvarkiečių“ gretas ketina palikti dalis partijos skyrių pirmininkų.

„Tikrai, manau, išeis. Kęstas Komskis rengiasi išeiti. Panevėžio, Marijampolės skyrių nariai išeis, kurie paskutiniu metu iš tikrųjų nenorėjo dirbti, užsiiminėjo destrukcija ir visokiais neteisėtais tarybų posėdžių šaukimais, parašų rinkimu, drausmės komisijos posėdžių protokolų klastojimu. Aiškiai jiems šeštadienį kongrese pasakyta, kad tokių žmonių negali būti partijoje, jie negali dirbti. Aš manau, kad jie patys susivoks ir patys pasitrauks. [...] Jeigu jie turi garbės ir sąžinės, tą jie padarys“, – tvirtino R.Žemaitaitis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Kęstas Komskis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Kęstas Komskis

Tarp galimai pasitrauksiančių „tvarkiečių“ R.Žemaitaitis įvardijo ir partijos Klaipėdos rajono skyriaus pirmininką Sigitą Karbauską.

Anot „tvarkiečių“ lyderio, iš partijos turėtų pasitraukti iki 10 partijos skyrių pirmininkų.

„Manau, kad apie 80 žmonių pasitrauks“, – skaičiavo R.Žemaitaitis.

Pasak jo, dalies „tvarkiečių“ galimo išėjimo iš partijos nereikėtų tiesiogiai sieti su R.Pakso pasitraukimu iš partijos.

„Jie yra seniai prisijungę prie to judėjimo, kurį R.Paksas įkūrė lapkričio mėnesį“, – partijos narių nubyrėjimo priežastį įvardijo R.Žemaitaitis.

R.Žemaitaitis, paklaustas, ar R.Paksas, pasitraukęs iš „tvarkiečių“, turėtų atsisakyti europarlmentaro mandato, tvirtino, kad partijos įkūrėjo raginti trauktis iš Europos Parlamento nežada.

„Žmogus tikrai nusipelnė to mandato, jis jį tikrai užsidirbo, daug davė partijai. Pavyzdžiui, V.Mazuronis neetiškai pasielgė, kai buvo išrinktas su partija, ir žinodamas, kad planuoja daryti tokį žingsnį, išrinktas į Europos Parlamentą už kelių mėnesių pasitraukė. Tai buvo neetiška, negražu, o R.Paksas į kitą partiją nenuėjo, tad būtų vaikiška galvoti tokius dalykus“, – aiškino pašnekovas.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Intervių su Valentinu Mazuroniu
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Intervių su Valentinu Mazuroniu

Skyrių pirmininkai stoja piestu

LRT.lt kalbinti partijos „Tvarka ir teisingumas“ skyrių pirmininkai neslėpė, kad patys trauktis iš partijos neketina.

Partijos Pagėgių skyriaus pirmininkas, buvęs parlamentaras K.Komskis tvirtino pasitraukti iš „tvarkiečių“ gretų neketinantis.

„Kol kas nieko apie pasitraukimą nesakiau ir kol kas negalvoju. Vienam pačiam sprendimą galima padaryti, bet, kai už pečių yra partijos nariai, bičiulių daug, kol kas nepasitaręs nieko nedarysiu“, – kalbėjo politikas.

„Tvarkos ir teisingumo“ Klaipėdos rajono skyriaus pirmininkas S.Karbauskas partijos lyderio R.Žemaitaičio užuominą apie jo pasitraukimą sutiko priešiškai.

„Aš jokių priežasčių išeiti nematau. Ar kitos nuomonės turėjimas turi būti išėjimo iš partijos priežastis? Kitos nuomonės turėjimas yra partijos stiprinimas. Jeigu R.Žemaitaičio užduotis yra sugriauti partiją, jis tai gali sėkmingai padaryti, gal medalį už tai gaus“, – LRT.lt komentavo S.Karbauskas.

Trauktis iš partijos neketina ir Panevėžio miesto skyriaus vadovas Sigitas Činga. Politikas LRT.lt sakė, kad trenktų durimis tik tada, jei jį paragintų taip elgtis.

„Iš skyriaus pirmininkų aš galiu bet kurią minutę pasitraukti. Esu tą pasakęs. R.Žemaitaitis tą žino. Jeigu jis paskambins ir pasakys „traukis iš partijos“, jei jis to nori, galiu išeiti. Man jokio skirtumo nėra. Galvoju, kad gyvename XXI amžiuje, žmogus su žmogumi gali šnekėtis ir bendrauti. Jeigu pasakys, kad esu nereikalingas, tai ir išeisiu. [...]

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Remigijus Žemaitaitis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Remigijus Žemaitaitis

Tegul eina vadovauti kas nori tam Panevėžio miesto skyriui. Jeigu reikės, padėsiu. Jeigu nereikės, būsiu eilinis partijos narys. Jeigu nereikia tokio partijos nario, tai nebūsiu. Nei čia algos kas mokėjo ar moka, nei čia garbės yra didžiulės, kad ambicijų būtų“, – kalbėjo S.Činga.

LRT.lt kalbintas buvęs partijos „Tvarka ir teisingumas“ Marijampolės miesto skyriaus pirmininkas Dobilas Sinkevičius teigė, kad iš skyriaus vadovo pareigų pasitraukė dar rugpjūčio mėnesį. Vienas R.Pakso judėjimo „Šaukiu aš tautą“ įkūrėjų patvirtino, kad šeštadienį, partijos kongreso posėdžio metu, paskelbė pasitraukiantis ir iš „tvarkiečių“ gretų.

Tuo metu dabartinis partijos Marijampolės miesto skyriaus pirmininkas Vytautas Narušis LRT.lt teigė iš R.Žemaitaičio priekaištų šeštadienį vykusiame partijos kongrese neišgirdo ir trauktis iš partijos neketina.

„Aš save laikau tokiu žmogumi, kuris nelabai mėgsta trauktis. Aš esu įstojęs į R.Pakso partiją, praktiškai joje esu nuo partijos įkūrimo. Aš lieku ištikimas savo vertybėms, savo siekiams“, – dėstė „tvarkietis“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius