-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 25

Poilsio parką gaivins ir klaipėdiečių vizijos

Poilsio parko atgaivinimo iniciatoriai ėmėsi naujų žygių. Jie rengia gyventojų apklausą, kad išsiaiškintų, kokią poilsio zoną šie norėtų turėti.
Senajame poilsio parke Sovietmečiu virė gyvenimas.
Senajame poilsio parke Sovietmečiu virė gyvenimas. / Asociacijos „Aš Klaipėdai“ nuotr.

Šią savaitę tikimasi užbaigti apklausą „Padovanok Klaipėdai savo parko viziją“ ir jau lapkričio 10 d. paskelbti gautus rezultatus.

Kaip teigė asociacijos „Aš Klaipėdai“ prezidentė Jolanta Norkienė, laukiama pačių įvairiausių nuomonių, koks turėtų būti Poilsio parkas, pastaruoju metu buvęs apleista ir nemiela vieta.
„Savivaldybė mus informavo apie pirmąjį parko tvarkymo etapą. Jam jau pasirašyta paramos sutartis, bet dar net viešasis konkursas nepradėtas. Mūsų apklausa, tikiuosi, pasitarnaus antrajam etapui“, – teigė pašnekovė.

Apklaus šimtus žmonių

Tiesa, 2007-aisiais valdininkai buvo apklausę 200 klaipėdiečių, norėdami sužinoti, koks turėtų būti Poilsio parkas, anksčiau viliojęs miestelėnus ir svečius atrakcijomis, žaidimų aikštynais ir karuselėmis. Tačiau, anot J.Norkienės, didžioji dalis apklaustųjų buvo vyresnio amžiaus ir jie pageidavo poilsio zonos. Valdininkų sudarytame klausimyne asociacija „Aš Klaipėdai“ pasigedo teiginių apie parko istoriją.

Šiuo metu šalyje yra 200 parkų ir tik apie 30 jų nuolat tvarkomi.

Sausį asociacija įkūrė socialiniame tinklalapyje „Facebook“ grupę, dabar vienijančią beveik porą tūkstančių žmonių. „Nuo grupės įkūrimo pradžios verda diskusijos. Dauguma nori, kad į parką grįžtų bent dalis istorijos. Visa apklausa bus labai sąžiningą, mes ją pristatysime universitete“, – teigė asociacijos prezidentė.

Asociacija jau sulaukė pluošto anketų, dar krūvą tikimasi gauti šią savaitę, mat apklausa vyks iki pat spalio 31-osios. Anketos paruoštos kartu su Klaipėdos universiteto Kraštovaizdžio architektūros ir aplinkos planavimo katedra.

Tam, kad apklausos rezultatai būtų efektyvūs, reikia apklausti apie 0,3–0,5 proc. miesto gyventojų, t.y. 600–1000 klaipėdiečių.

Nori pasakų namelio

Į klausimus atsakinėjantys klaipėdiečiai nurodė norintys matyti parke senąjį pasakų namelį „ant vištos kojelės“, apžvalgos ratą, dar vadinamą velnio ratu.

„Dalyviai tikrai aktyvūs – skambina ir sako: turime tiek ir tiek anketų. Ši parkas yra mylimas ir branginamas, su juo susiję daug prisiminimų. Miestiečiai nori, kad jis atgytų. Parke jau surengėm keturis renginius, ir kaskart mūsų komanda vis plėtėsi ir plėtėsi“, – teigė J.Norkienė.

Viliamasi, kad tokia iniciatyva išplis ir į kitus Lietuvos miestus – yra likę daugybė neprižiūrimų parkų. „Tačiau parkas nėra tik prižiūrėti medžiai ir takeliai. Parkas – tai žmonės plius gamta“, – įsitikinusi asociacijos vadovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius