Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 02 27 /17:16

Policija gavo 20 naujų automobilių, dėl kurių pareigūnai pavydės vieni kitiems

Policijos departamento kieme vasario 27 d. buvo pristatyta 20 naujų policijos įsigytų ir įrengtų tarnybinių automobilių su naujausia įranga. Juose yra visa pareigūnams būtina įranga – kompiuteriai, spausdintuvai, alkoholio matuokliai, išmanūs mobilieji telefonai su registratoriaus funkcija, elektrošoko įrenginiai, radijo stotys.
Linas Pernavas
Linas Pernavas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tai pirmieji automobiliai su visišku įrengimu. Juose yra visa pareigūnams būtina įranga – kompiuteriai, spausdintuvai, alkoholio matuokliai, išmanūs mobilieji telefonai su registratoriaus funkcija, elektrošoko įrenginiai, radijo stotys.

Šiuose tarnybiniuose automobiliuose pirmą kartą įrengtos specialios dėtuvės, į kurias sudėta visa naujai įsigyta įranga – gelbėjimo įrenginiai, priverstinio stabdymo įrenginys (ežys), mobilūs kūgiai, vienkartiniai įvykio vietos apžiūros komplektai, apsaugos įrenginys, pastatomi ženklai, kitos priemonės.

VIDEO: Pasižvalgykite: naujieji policijos automobiliai

Policijos departamente Saltoniškių gatvėje pirmadienį naujus automobilius pristatė policijos generalinis komisaras Linas Pernavas.

Šie automobiliai turi ne tik turtingą papildomų policijos spec. priemonių arsenalą, bet ir savybes, kurias įvertintų daugelis paprastų vairuotojų: dyzelinį variklį, automatinę pavarų dėžę ir visų varančiųjų ratų sistemą.

Jo teigimu, transporto priemones policija įsigijo „iš sutaupytų lėšų.“

Pasak Lietuvos policijos vadovų, pareigūnai iš viso planuoja nusipirkti 80 naujutėlaičių tokios komplektacijos tarnybinių transporto priemonių.

L.Pernavas pabrėžė, kad šie VW automobiliai turi ne tik turtingą papildomų policijos spec. priemonių arsenalą, bet ir savybes, kurias tikriausiai įvertintų daugelis paprastų vairuotojų: dyzelinį variklį, automatinę pavarų dėžę, visų keturių varančiųjų ratų sistemą.

Pristatyme taip pat dalyvavo pareigūnai, kurie detaliau papasakojo apie automobiliuose esančią įrangą, technines ir kitas esančias priemones.

Beje, iš viso Lietuvos policininkų automobilių parke yra bemaž 2 000 įvairiausių transporto priemonių. Todėl bent kol kas šiuos itin moderniai aprūpintus automobilius, net kai jų jau bus 80, vairuos tik maža dalis mūsų šalies angelų sargų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius