-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 17

Policija nenuolaidžiaus girtaujantiesiems viešosiose vietose

Policiją ir visuomenę neramina viešosiose vietose pasirodantys neblaivūs ar girtaujantys asmenys. Jie trikdo kitų žmonių ramybę, kelia grėsmę miesto gyventojų ir svečių saugumui. Atšilus orams, tokių žmonių miesto gatvėse, skveruose ar parkuose gali pasirodyti daugiau.
Nepilnamečiai geria alų
Gėrimas viešoje vietoje / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Mėgėjams tokiu būdu atsipalaiduoti, policija primena, kad už alkoholinių gėrimų gėrimą arba girto pasirodymą viešosiose vietose yra baudžiama. Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 178 straipsnis numato, kad alkoholinių gėrimų gėrimas viešosiose vietose (gatvėse, stadionuose, skveruose, parkuose, visų rūšių visuomeniniame transporte ir kitose vietose, išskyrus prekybos ir viešojo maitinimo įmones, kuriose savivaldybių tarybų ar savivaldybių administracijų direktorių leista pardavinėti alkoholinius gėrimus išpilstant), arba girto pasirodymas viešosiose vietose, įžeidžiant žmogaus orumą ir visuomeninę dorovę, užtraukia įspėjimą arba baudą nuo 30 iki 50 Lt, praneša Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Didesnės baudos numatytos asmenims, pakartojusiems šį nusižengimą. Girtų nepilnamečių iki šešiolikos metų pasirodymas viešosiose vietose, taip pat jų gėrimas alkoholinių gėrimų užtraukia baudą tėvams arba globėjams nuo penkiasdešimties iki vieno šimto litų. Taip nusižengusiems nepilnamečiams nuo šešiolikos iki aštuoniolikos metų užtraukia baudą nuo trisdešimties iki penkiasdešimties litų. alkoholinius gėrimus, už tai yra skiriamos administracinės nuobaudos tiek patiems nepilnamečiams, tiek jų tėvams, globėjams ar rūpintojams. Pažymėtina, kad nepilnamečiams iki 18 metų alkoholinius gėrimus vartoti ar su savimi turėti griežtai draudžiama net ne viešosiose vietose (kavinėje, bare ar kitoje vietoje, kur paprastai vartojamas alkoholis). Verta prisiminti, jog nuo 2009-01-01 įsigaliojo Lietuvos Respublikos alkoholio kontrolės įstatymo pataisos, pagal kurias nuo fiziniams asmenims draudžiama vartoti, laikyti ir gabenti alkoholio produktus atidarytoje pakuotėje automobilių salonuose, išskyrus autotransporto priemones, kurių salonas yra stacionariai atskirtas nuo vairuotojo vietos.

Vilniaus policija prašo gyventojus nepažeisti viešosios tvarkos ir informuoja, jog tokių pažeidėjų elgesio netoleruos ir principingai reaguos į viešosios tvarkos pažeidimus. Siekiant tinkamai užtikrinti viešąją tvarką, piliečių saugumą, bus organizuotos sustiprintos policinės priemonės, maksimaliai panaudojant pareigūnų pajėgas. Patruliuojant mieste išskirtinis dėmesys bus skiriamas masinių susibūrimų, pasilinksminimo vietoms, vilniečių pamėgtoms poilsio zonoms, kitoms vietoms, kuriose gali būti girtaujama ar svaiginamasi.

Policija prašo nelikti abejinga ir visuomenės: pranešti apie girtaujančius, triukšmaujančius, kitaip viešąją rimtį trikdančius asmenis, pastebėtus girtus nepilnamečius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius