-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 10

Policija primena: jau draužiama eksploatuoti lengvuosius automobilius su vasarinėmis padangomis

Lietuvos kelių policijos tarnyba transporto priemonių vairuotojams primena, kad jau nuo trečiadienio (iki kovo 31 d.) draudžiama eksploatuoti automobilius, kurių didžiausioji leidžiamoji masė ne didesnė kaip 3,5 t, su vasarinėmis padangomis.
Asociatyvi J.Kalinsko nuotr. / Autoservisas
Permontuojamos padangos / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pasak kelių policijos pranešimo, vairuotojas, atsižvelgdamas į tai, kokiais keliais jam dažniausiai tenka važinėti, pasirinkdamas padangas žiemos sezonui, turėtų pasikonsultuoti su šios srities specialistais.

Dygliuotas padangas tikslinga būtų rinktis tais atvejais, jei daugiausia tenka važinėti sunkiai išvažiuojamais keliais.

Kiekvienam vairuotojui reikia tinkamai įvertinti tai, kad rudenį–žiemą nuolat keičiasi eismo sąlygos. Šiuo metu laiku važiuojama gerokai mažesniu greičiu, laikomasi saugaus (didesnio) atstumo iki kitos važiuojančios transporto priemonės.

Būtina tinkamai ir iš anksto pasirūpinti transporto priemonės technine būkle (padangos, šviesos prietaisai, stiklo valytuvai, plovikliai). Vairuotojai turi nepamiršti, kad kelyje yra ir kiti eismo dalyviai – pėstieji, dviratininkai, vadeliotojai. Tad vairuotojai ypač atidūs turi būti važiuodami kelyje tamsiuoju paros metu, prieš pėsčiųjų perėjas, užmiesčio keliuose.

Tamsiuoju paros metu, esant blogam matomumui, labai svarbu, kad nepriekaištingai veiktų transporto priemonės šviesos (artimųjų ir tolimųjų šviesų žibintai, posūkių rodikliai, priekiniai (galiniai) rūko žibintai, gabaritiniai, stovėjimo šviesos žibintai, avarinė signalizacija, stabdymo signalo žibintai, atbulinės eigos žibintai), stiklų ir šoninių veidrodėlių apšildymo, paties automobilio šildymo sistema.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius