-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 16

Policijos profesinė sąjunga: Algirdo Butkevičiaus pažadas skirti policijai du milijonus kvepia populizmu

Lietuvos policijos profesinė sąjunga premjero pažadą didinti finansavimą policijai dar šiemet nuo 2 iki 2,5 mln. litų vertina rezervuotai ir teigia, kad net ir skirta tokia suma ženklias finansines ir sistemines problemas patiriančios policijos neišgelbės, todėl politikai turi rimčiau suvokti problemų esmę, skubiai ir daugiau finansuoti visuomenės saugumą užtikrinančią struktūrą.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Finansavimas policijai per penkerius metus sumažėjo daugiau nei 25 proc., iš jų apie 120 mln. buvo sumažintas vien darbo užmokesčiui. Pinigų trūksta atlyginimams, socialinėms garantijoms, kurui, reagavimui į įvykius, tarnybinėms uniformoms, automobiliams remontuoti, patalpų renovacijai ir t.t. Gal premjeras galėtų patarti kurią iš minėtų „skylių“ pradėti lopyti? Policijoje viskas tampriai susiję: nėra pinigų atlyginimams, pareigūnai palieka tarnybą, gresia reali situacija, kad nuvykti į įvykius ar patruliuoti gatvėse greitai nebus kam, jau nekalbant apie skurdą komisariatuose ir tai, kad trūksta pinigų kurui. Todėl Premjero ketinimai, kaip gražiai neskambėtų, atrodo populistiniai”, – pranešime spaudai sako Lietuvos policijos profesinės sąjungos pirmininkė Roma Katinienė.

Pareigūnai taip pat pastebi, kad Premjeras, skirtingai nei geri šachmatininkai, nemato kelių ėjimų į priekį. 

„A.Butkevičius stebėjosi milžiniškais šešėlinės ekonomikos mastais. Mes apie tai kalbame jau gerą pusmetį. Ir sakome, kad investicijos į teisėsaugą, jos stiprinimas būtų pats puikiausias vaistas, kuris padėtų valstybei kovoti su šešėliu. Manau, kad tokios investicijos, per šešėlinės ekonomikos dalies mažėjimą, atsipirktų per metus ar du. O tai reikštų papildomas biudžeto pajamas ir didesnius pinigus ne tik teisėsaugai, tačiau ir mokytojams ar sveikatos priežiūros darbuotojams”, – teigia R.Katinienė. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius