Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 04

Politinių partijų finansavimo kitais metais siūloma nemažinti, Seimui papildomai prašoma 7 mln. litų

Kitų metų biudžete siūloma politinėms partijoms skirti 4 mln. Lt daugiau negu numatyta, o Seimui siūloma papildomai skirti apie 7 mln. Lt.
Seimo salė
Seimo salė. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Siūlymo autorius konservatorius-krikdemas Gintaras Songaila lėšų siūlo rasti sumažinus Finansų ministerijos, Statistikos departamento ir Viešųjų pirkimų tarnybos darbo užmokesčio fondą.

2010 metų fondą jis siūlo apkarpyti 10,8 mln. Lt: dalį sutaupytų lėšų skirti partijoms, o kitus pinigus – beveik 7 mln. Lt – programai „Seimo darbas narystės Europos Sąjungoje (ES) sąlygomis“.

Biudžeto projekte šiai programai lėšų iš viso nenumatoma skirti. G.Songaila tvirtina, kad tai labai pakenks Seimo darbo kokybei santykiuose su ES.

Dabar 2010 metų biudžeto projekte partijų dotacijoms numatyta 5,498 mln. Lt. G.Songailos teigimu, kitais metais partijoms norima skirti 60 proc. mažesnį finansavimą negu 2009-aisiais.

Iki šiol partijoms kasmet buvo skiriama apie 10 mln. Lt.

G.Songaila mano, kad siūlomas sumažintas partijų finansavimas labai neigiamai atsilieps valstybės politinei sistemai ir nacionaliniam saugumui, gali sustiprinti oligarchines tendencijas ir neskaidraus finansavimo grėsmes: „To negalima leisti, nes ir dabar šiuo atžvilgiu padėtis yra gana grėsminga, o krizės metu – itin nepalanki“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius