-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 15

Politologas A.Lukošaitis naujos koalicijos susiformavimo galimybių nemato

Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto dėstytojas Alvidas Lukošaitis nesureikšmina kai kurių opozicinių partijų kalbų apie naują koaliciją.
Seimas
Seimas / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Tuo metu alternatyvią Vyriausybės programą politologas teigia vertinantis kaip teigiamą faktą, darantį politiką labiau prognozuojamą.

„Nepasakyčiau, kad atsirado didesnis aiškumas Krikščionių partijos frakcijai pasiskelbus opozicine. Vertinčiau tą įvykį kaip eilinį“, – BNS pirmadienį tvirtino A.Lukošaitis.

Jo teigimu, į akis krinta, kad kalbant apie „koalicijų konfigūracijas“ bet kuris įvykis pastaruoju metu yra labai sureikšminamas. Tuo metu realiai sudaryti koalicijas esant šiandienei Seimo sudėčiai esą yra labai sudėtinga.

Praėjusią savaitę paskelbtą alternatyvią Vyriausybės programą Alvidas Lukošaitis sako vertinantis teigiamai – kaip faktą, padedantį politikai darytis labiau nuspėjamai.„Visą kadenciją – ar dabar bus koalicija peržaidžiama, ar vėliau – bet kurių koalicijų sudarymo sudėtingas sąlygas primins labai sudėtingi Seimo rinkimų rezultatai: parlamentas yra labai fragmentuotas, rinkimų sistemos taisyklės praleidžia labai daug smulkių politinių partinių vienetų į parlamentą“, – aiškino politologas.

„Negana to, mes jau turime tokią tradiciją, kad politinės jėgos, tapusios parlamentinės, aižėja, skilinėja, skaldosi ir tai dar įneša papildomo sudėtingumo į parlamento sudėtį“, – pridūrė jis.

Praėjusią savaitę paskelbtą alternatyvią Vyriausybės programą A.Lukošaitis sako vertinantis teigiamai – kaip faktą, padedantį politikai darytis labiau nuspėjamai.

„Patį faktą vertinu labai teigiamai. Tokie dokumentai vertingi vien tuo, kad leidžia kristalizuotis, struktūruotis, ryškėti tam tikriems atpažinimo ženklams tarp pozicijos ir opozicijos, tarp visuomenės skirtingų segmentų. Tai suteikia tam tikro aiškumo ir prognozuojamumo politikoje“, – kalbėjo A.Lukošaitis.

Politologas prognozavo, kad panašių, anot jo, „taktinių ėjimų“ kaip alternatyvi Vyriausybės programa artėjant naujiems rinkimams turėtų padaugėti, nes esą „kiekvienas nori užsiimti kuo geresnes startines pozicijas“.

Šiuo metu keturių partijų valdančioji koalicija turi trapią daugumą parlamente – formaliai 71 balsą iš 141. Jos patvarumu suabejota praėjusią savaitę, kai parlamentas nepritarė Liberalų ir centro sąjungos siūlomam kandidatui į Seimo vicepirmininko postą.

Alternatyvią programą paskelbusios Socialdemokratų partijos, Darbo partijos bei partijos „Tvarka ir teisingumas“ frakcijos Seime turi 53 atstovus. Pirmadienį 12 atstovų Seime turinti Krikščionių partija taip pat pasiskelbė nutarusi tapti opozicine jėga su galimybe frakcijai dalyvauti esą kuriamos „naujos valdančiosios koalicijos“ veikloje.

Tuo metu premjeras Andrius Kubilius pirmadienį pareiškė, kad dabartinė valdančioji koalicija dirba ir dirbs toliau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius