-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 15

Pradedamas nemokamų seminarų ciklas apie atliekų tvarkymą

Aplinkos ministerija kartu su VŠĮ „Mes Darom" ir konsultacine bendrove UAB „Ekokonsultacijos” pradeda 10-ties seminarų ciklą apie valstybinio atliekų tvarkymo plano 2014-2020 m. numatytas komunalinių atliekų tvarkymo užduotis savivaldybėms.
 Atliekų rūšiavimo konteineriai
Atliekų rūšiavimo konteineriai / „15 minučių“/Eriko Ovčarenko nuotr.

Seminarai taip pat skiriami ir plačiajai visuomenei, nes efektyvus atliekų tvarkymo planavimas įmanomas tik tuomet, kai procese aktyviai dalyvauja gyventojai ir bendruomenės.

„Teisingas atliekų tvarkymas. Ką gali laimėti gamta, žmogus ir valstybė?” seminarai įvyks 10-tyje regionių centrų (Panevėžyje, Alytuje, Klaipėdoje, Telšiuose, Šiauliuose, Utenoje, Tauragėje, Kaune, Marijampolėje ir Vilniuje).

Pirmasis seminaras – sausio 16 d., nuo 14 val. Panevėžio miesto savivaldybėje.

Į seminarą Panevėžyje kviečiami aktyvūs gyventojai, namų bendrijų ir bendruomenių atstovai, dėstytojai, studentai, mokytojai bei moksleiviai. Dalyviai turės galimybę dalyvauti interaktyvioje diskusijoje su aplinkos viceministru Almantu Petkumi, regiono savivaldybių vadovais, komunalininkais ir atliekų tvarkymo ekspertais.

Pasak organizatorių, seminaro tikslas – didinti Panevėžio regiono gyventojų ir atskirų savivaldybių bendruomenių ekologinį sąmoningumą, skatinti aktyvų gyventojų ir bendruomenių įtraukimą į atliekų tvarkymo planavimą.

Seminare nevyriausybinių organizacijų atstovai, atliekų tvarkymo specialistai ir ekspertai pristatys VŠĮ „Mes Darom“ atliktų Panevėžio regiono gyventojų apklausų, gyventojų iškeltų problemų, lūkesčių ir klausimų apžvalgą. Bus pristatoma kasmetinės akcijos „Mes DAROM“ patirtis bei geroji praktika regione ir Lietuvoje

Taip pat dalyviai bus supažindinti su Panevėžio regiono atliekų tvarkymo sistemos bei atskirų savivaldybių specifika, komunalinių atliekų apmokestinimo sistema.

Seminaro metu bus kalbama apie atliekų prevenciją, atliekų rūšiavimo naudą, bus pristatomi teisingo rūšiavimo moduliai bendruomenėse ir individualiuose namuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius