-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 06

Pradedamas pasiruošimas socialinės globos įstaigų licencijavimui

Nuo 2013 m. sausio 1 d. Lietuvos socialinės globos įstaigos bus pradėtos licencijuoti remiantis Socialinių paslaugų įstatymu.

Tam rengiantis, Socialinių paslaugų priežiūros departamentas prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos vykdo projektą „Socialinės globos licencijavimo informacinės sistemos sukūrimas“, finansuojamą Europos Sąjungos fondų lėšų. Šis projektas buvo pristatytas vakar vykusioje konferencijoje socialinės globos įstaigų, savivaldybių atstovams, Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, Socialinės globos įstaigų administravimo tarnybos prie SADM specialistams.

Licencijas socialinei globai įstaigoje ar asmens namuose teikti įmonėms, įstaigoms, šeimynoms išduos Socialinių paslaugų priežiūros departamentas (SPPD). Planuojama, kad bus licencijuojama apie 500 įvairaus pavaldumo socialinę globą teikiančių įstaigų. Jos turės pateikti dokumentus, įrodančius atitikimą socialinės globos normoms, aprašyti įmonės struktūrą, jos strateginį veiklos planą ir kt. SPPD galės tikrinti, ar pareiškėjai tikrai yra pasirengę teikti socialinę globą. Kad socialinės globos įstaigų licencijavimas vyktų sklandžiai, ir kuriama socialinių paslaugų licencijavimo informacinė sistema (registras), jos veikimo principas demonstruotas konferencijoje.

SGLIS bus fiksuojama, kaupiama ir analizuojama visa su licencijų išdavimu, paslaugų kokybės vertinimu, priežiūra bei kontrole susijusi informacija, tai leis paspartinti sprendimų dėl licencijų išdavimo priėmimą. Iškilus poreikiui bus galima įvairiais pjūviais gauti informaciją apie atskiras įstaigas ar jų grupes, pateikti visuomenei bei suinteresuotoms institucijoms objektyvią ir išsamią informaciją apie socialinę globą teikiančių įstaigų paslaugų kokybę. Informacinių technologijų naudojimas sumažins administracinę naštą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius