-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 06 03

Pradėtas tyrimas dėl partijos „Tvarka ir teisigumas“ siunčiamų agitacinių žinučių

2009 m. birželio 3 d. Valstybinė duomenų apsaugos inspekcija sulaukė žmonių skambučių, skundų, gavo signalų iš žiniasklaidos priemonių, kad į asmeninius mobiliuosius žmonių telefonus siunčiamos agitacinės vieno iš kandidatų į Europos Parlamentą žinutės.
Rolandas Paksas
Rolandas Paksas / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Šiose žinutėse kaip siuntėjas nurodomas R.Paksas, siuntėjo numeris nėra rodomas, žinutės tekstas: „Mielieji, sekmadienio ryte savo balsus atiduokite tvarkai ir teisingumui – vardan savo, savo artimo ir Lietuvos ateities. Prezidentas R.Paksas“, teigiama pranešime spaudai.

Į Valstybinę duomenų apsaugos inspekciją kreipęsi žmonės stebisi, iš kur gauti jų telefonų numeriai, jeigu nei su minėta partija „Tvarka ir teisingumas“, nei su R. Paksu esą nėra niekaip susiję, jokių naujienų iš jų neužsisakę, nėra davę sutikimo iš jų gauti informaciją ar politinę reklamą.

Valstybinė duomenų apsaugos inspekcija, suprasdama žmonių susirūpinimą ir siekdama išsiaiškinti, ar žmonių duomenys rinkimų agitacijai panaudoti teisėtai, pradėjo tyrimą. Kai bus gauti galutiniai tyrimo rezultatai, visuomenė apie tai bus informuota.

Primename, kad žmonės, manantys, jog jų, kaip duomenų subjektų, teisės pažeistos, ir norintys apginti šias savo teises, visuomet gali kreiptis į Valstybinę duomenų apsaugos inspekciją ir pateikti skundą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius