-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 26

Pravirkdė elektros skaitiklis

Daug rūpesčių ir bereikalingo nuogąstavimo dėl nieko – toks galėtų būti istorijos, kurią dėl įskilusio elektros skaitiklio teko patirti klaipėdietei Giedrei Gedvilienei, moralas.
Skaitikliai, kurie sugedo ne dėl kliento kaltės, keičiami ar remontuojami nemokamai.
Skaitikliai, kurie sugedo ne dėl kliento kaltės, keičiami ar remontuojami nemokamai. / 15min.lt/Egidijaus Jankausko nuotr.

„Šis nesusipratimas sugraudino mane iki ašarų“, – prisipažino į „15min“ besikreipusi moteris.

Išgąsdino išgirsta suma

Ašaras klaipėdietei išspaudė buitiniai rūpesčiai. Visai neseniai ji pastebėjo, kad kažkas įskėlė elektros skaitiklio stiklą. „Mūsų namas senas, 40 metų. Pamačiusi, kad įskilęs elektros skaitiklis, kreipiausi į bendrovę VST, kad pakeistų. Kai atėjo meistrai, iškart negalėjo pasakyti, kiek tokia paslauga kainuos. Paskambinusi į bendrovę sužinojau, kad už remontą turėsiu pakloti 230 litų“, – sakė G.Gedvilienė.

Norėdama paprašyti nuolaidos, garbaus amžiaus moteris kreipėsi į VST Klaipėdos skyrių, nukeliavo tiesiai pas vadovybę. „Nuėjau, penki vyrai paėmė mano senąjį skaitiklį, žiūrėjo, žiūrėjo ir vienas iš jų vis kartojo – 230 litų. Aš klausiau, gal yra kokių nuolaidų pensininkams, tačiau jie daugiau nieko nepasakė, tik kartojo tą sumą. Aš net apsiašarojau“, – pasakojo moteris.

Skambutis – parašius skundą

Norėdama sužinoti, ar tikrai turi mokėti už skaitiklio, kuris įrengtas laiptinėje ir gali būti bet kokio piktavalio sudaužytas, pakeitimą, moteris kreipėsi į savivaldybę. Čia ji sužinojo, kad tokias problemas sprendžia Valstybinė energetikos inspekcija. „Nuėjusi ten sužinojau, kad skaitiklis turi būti keičiamas nemokamai. Man buvo pasiūlyta parašyti skundą. Tačiau vos parašiusi skundą, kitą rytą sulaukiau skambučio iš VST. Man pranešė, kad naujas skaitiklis nekainuos, ir buvau paprašyta atsiimti skundą. Tačiau aš kiek kartų klausiau, gal yra kokia galimybė sumokėti už skaitiklį mažiau, gauti nuolaidą“, – sakė klaipėdietė.

Moteris teigė, kad, jei bendrovė būtų pritaikiusi nuolaidą, ji būtų mielai sumokėjusi, tačiau kai išaiškėjo, kad ši paslauga turi būti nemokama – apie tai ji norėjo informuoti ir kitus miestiečius.

Keičia nemokamai

Bendrovės VST Elektros tiekimo tarnybos direktoriaus pavaduotojas Virginijus Jankauskas taip pat pripažino, kad seni skaitikliai į naujus keičiami nemokamai. Taip pat nemokamai keičiami ar remontuojami skaitikliai, kurie sugedo ne dėl akivaizdžios kliento kaltės. Kai elektros energijos skaitiklis sugadinamas dėl kliento kaltės, už jo keitimą klientas turi apmokėti pagal VST paslaugų įkainius.

Valstybinė energetikos inspekcija klaipėdietę informavo, kad skaitiklio, kuris stovi lauke ir gali būti bet kada sudaužytas, pakeitimas turi būti nemokamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius