-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 14

Prekyba alkoholiu Kauno kioskuose ir paviljonuose toliau bus leidžiama tik nuo 17 iki 20 val.

Kauno miesto savivaldybės taryba ketvirtadienį dar kartą sprendė klausimą dėl prekybos silpnaisiais alkoholiniais gėrimais Kauno kioskuose ir paviljonuose. Socialdemokratų partijos frakcijos siūlymui atšaukti ribojimus prekiauti šiais gėrimais tik 3 valandas buvo nepritarta.
Kioskuose pardavinėjami karšti užkandžiai, saldumynai, alkoholis
Kauno kioskuose alkoholiu ir toliau bus prekiaujama tik 3 valandas. / J.Širkajevos/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Miesto taryba net tris kartus balsavo dėl šio klausimo, tačiau sprendimas, priimtas pernai, liko nepakeistas. Smulkiesiems verslininkams alumi bei kitais silpnais alkoholiniais gėrimais, kurių tūrinė etilo alkoholio koncentracija neviršija 8,5 procento, leidžiama prekiauti tik nuo 17 iki 20 valandos.

„Reikia galvoti, kaip kompleksiškai spręsti problemas dėl prekybos alkoholiu naktiniuose baruose, didžiuosiuose prekybos centruose. Jeigu riboti laiką prekybai, tai visiems vienodai, neišskiriant tik smulkiųjų verslininkų", – kalbėjo mero pavaduotojas Povilas Mačiulis.

Visuomeninis judėjimas „Vieningas Kaunas" nepritaria Socialdemokratų partijos siūlymui neriboti prekybos alkoholiu laiko smulkiesiems verslininkams, o kaip tik siekia, kad būtų mažinamas prieinamumas prie alkoholio.

Pernai inicijavęs tokio sprendimo priėmimą vicemeras Stanislovas Buškevičius dar kartą visiems priminė, kad siekiant kovoti su alkoholizmo problema yra du keliai: prekybos taškų skaičiaus mažinimas ir švietimas.

„Policijos pareigūnai mums nuolat kartoja, kad tokie kioskai yra nuolatiniai problemų židiniai, kur nuolat pažeidžiama viešoji tvarka", – sakė vicemeras S.Buškevičius.

Mero pavaduotojo S.Buškevičiaus išsakomus argumentus kritikavo ne vienas tarybos narys, manydami, kad taip taryba ne tik diskriminuoja smulkiuosius verslininkus, bet ir juos žlugdo.

„Leiskite verslininkams pramaitinti save, savo šeimas, užsidirbti, o ne prašymą iš mūsų pagalbos, kai žlunga verslas", – griežtai teigė Socialdemokratų partijos narys Artūras Orlauskas.

Kauno miesto tarybos narių nuomonė šiuo klausimų labai išsiskyrė. Prieš balsavo 15 narių, už taip pat 15 ir tik 3 tarybos nariai susilaikė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius