Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2010 08 16

Preliminarūs škvalo nuostoliai Kaune – daugiau kaip 700 tūkst. Lt

Kauno miesto savivaldybės Civilinės saugos tarnyba suskaičiavo preliminarius škvalo padarinių mieste nuostolius. Įmonių ir gyventojų patirti nuostoliai šiuo metu siekia daugiau nei 703 tūkst. Lt.
Kauną nusiaubė naktinis škvalas.
Kauną nusiaubė naktinis škvalas. / 15min.lt skaitytojo Gedimino G. nuotr

Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas teigė, kad nuostoliams padengti planuojama naudoti administracijos direktoriaus rezervo lėšas, taip pat tikimasi Vyriausybės paramos.

UAB „Irgita“, kurios darbuotojai šalino vėtros padarinius miesto želdynuose ir miškuose, informavo, kad tvarkymo išlaidos sudarė 274 tūkst Lt. Per 4 dienas buvo nupjauti 336, nugenėti 133 medžiai. Taip pat surinktos ir išvežtos pavienės šakos.

„Atidžiai įvertinsime kiekvieną sąskaitą. Nemanau, kad savivaldybė sumokės tokią sumą, kokią pateikė „Irgita“. Dar nėra įvertinta suniokotų medžių mediena, o ją „Irgita“ gali parduoti. Kitų bendrovių ir tarnybų pateikti skaičiai atrodo realūs“, – sakė meras.

Gyventojų patirta žala dėl vėtros metu sugadintų stogų, automobilių, paminklų kapinėse siekia apie 170 tūkst. Lt.

„Kol kas tik vienas asmuo pateikė nepriklausomų ekspertų išvadas dėl būstui padarytos žalos. Ekspertai nustatė, kad Bruknių tako 65 namui sutvarkyti stogą kainuos 29 tūkst. Lt“, – apie gyventojų gautus prašymus sakė Civilinės saugos tarnybos specialistai. Dar kelių namų gyventojai rengiasi pateikti ekspertų išvadas apie padarytą žalą.

AB „Autrolis“ nuostolių patyrė dėl to, kad kai kuriais maršrutais negalėjo važiuoti troleibusai, reikėjo atstatinėti nutrauktus kontaktinius tinklus ir pan. Bendrovės nuostoliai – per 16 tūkst. Lt. Bendrovė „Eismo juosta“ remontavo šviesoforų įrangos už 20 tūkst. Lt.

„Kauno gatvių apšvietimas“ jau dabar skaičiuoja 160 tūkst. Lt nuostolius. Atstatymui buvo panaudota 4000 metrai oro kabelio, 1500 metrai laidų, 60 šviestuvų ir 68 atramos. „Lietuvos dujų“ Kauno filialas paskaičiavo, jog dujotiekio remontas Panemunėje, Kiškių take, atsiėjo beveik 33 tūkst. Lt.

Praėjusią savaitę Finansų ministerija informavo, kad nuo vėtros nukentėjusiems gyventojams parama bus skiriama ne piniginėmis išmokomis, bet iš dalies kompensuojant stichinės nelaimės padarinių šalinimo išlaidas per savivaldybes. Skiriant lėšas Vyriausybė atsižvelgs į tai, ar nukentėjęs gyvenamasis būstas gyventojui yra vienintelis, į gyventojų socialinę padėtį, padarytos žalos mastą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius