-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 28

Premjeras A.Kubilius ir Seimo pirmininkas A.Valinsas pasveikino aktorių D.Banionį (atnaujinta 14.03 val.)

Ministras pirmininkas Andrius Kubilius, reikšdamas gilią pagarbą, jubiliejaus proga pasveikino aktorių Donatą Banionį.
Donatas Banionis
Donatas Banionis / BFL nuotr.

„Lengva dėlioti gražius tekstus, kai pačiu aukščiausiu kokybės ženklu Jūsų kūrybą įvertino reikliausi ir nepaperkami vertintojai – Laikas ir Žiūrovai,“ praneša Vyriausybės spaudos tarnyba.

Malonu kartoti, kad Jūsų vizitinė kortelė, ko gero, yra pati trumpiausia. Joje – vardas, pavardė ir vienintelis žodis „Aktorius". Tačiau tūkstančiai žmonių Lietuvoje ir už jos ribų žino, kad 85-metį švenčiantis Donatas Banionis – tai Aktorius iš didžiosios raidės“, – rašoma A.Kubiliaus sveikinime.

Premjeras pažymi, jog teatrologai suskaičiavo, kad maestro teatro scenoje sukūrė daugiau kaip šimtą vaidmenų, septyniasdešimt – kine bei televizijoje. Suvaidino daugiau nei dešimt tūkstančių spektaklių, nuo pirmojo vaidmens K.Binkio „Atžalyne" dorojo Jasiaus, vėliau sekė režisieriaus Juozo Miltinio legendiniai pastatymai: Tesmanas – H.Ibseno „Hedoje Gabler“, Lomenas – A.Milerio „Komivojažieriaus mirtis“, Bankas – V.Shakespearo „Makbete“, Bekmanas – V.Borherto „Lauke, už durų“, Mesijus – F.Diurenmatto „Fizikuose“, Edgaras – A.Strindbergo „Mirties šokyje“ ir t. t.

„Mes, mūsų karta, užaugo su Jumis. Jūs mums buvote ir esate Aktoriaus etalonas ir žmoniškųjų vertybių kvintesencija. Jūs – ne tik teatro, kino Žmogus, Jūs mūsų kultūros istorijoje išliksite kaip giliai mąstantis, charizmatiškas, įvairiapusiškas žmogus, kaip unikalus reiškinys, kuris taip ir vadinasi – Donatas Banionis. Režisierius Juozas Miltinis mėgo sakyti: „Neieškokit naujo – ieškokite amžino.“ Jums savo kūryboje pavyko realizuoti šį Jūsų mokytojo postulatą“, – sakoma A.Kubiliaus sveikinime.

Premjeras linkėjo aktoriui ilgų gyvenimo metų, sveikatos, kuo geriausios kloties.

Pasak parlamento vadovo, be teatro, kino, televizijos aktoriaus, režisieriaus D. Banionio Lietuvos kultūrinis gyvenimas šiandien neįsivaizduojamas.

„Gerbiamas Donatai, Jūs esate gyva legenda. Džiaugiuosi, kad esu Jūsų amžininkas, kad turėjau galimybę stebėti Jūsų vaidmenis teatre ir kine, didžiuotis Jumis ir Jūsų pasiekimais“, – sveikindamas vieną garsiausių Lietuvos kultūros veikėjų, Donatą Banionį, 85-ojo jubiliejaus proga sakė Seimo Pirmininkas Arūnas Valinskas.

„Neeilinis talentas ir gabumai, atsiskleidę pirmuosiuose vaidmenyse, lydėjo Jus visą kūrybinį kelią. Matėme ryškų ir spalvingą aktorių lietuvių, rusų, vokiečių, italų režisierių filmuose. Jūsų vardas tapo Lietuvos simboliu“, – sakė Seimo Pirmininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius