-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 18

Premjeras A.Kubilius: Lietuvos vežėjų problema išspręsta

Premjeras Andrius Kubilius teigia, kad problemos dėl Rusijos ir Latvijos pasienyje praėjusią savaitę įstrigusių Lietuvos vežėjų nebėra.
Pietaujama neatsitraukiant nuo savo automobilių.
Pietaujama neatsitraukiant nuo savo automobilių. / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Aš manau, kad vežėjų problema šiuo metu yra išspręsta. Esame Europos Sąjungos nariai ir todėl esu įsitikinęs, kad tai mums leidžia jaustis gerokai saugiau ir leidžia pasiekti, kad vienos iš ES narių diskriminacija nebūtų toleruojama ES vadovybės lygiu“, – antradienį interviu Lietuvos radijui sakė ministras pirmininkas.

Jo nuomone, ši situacija turėtų būti pamoka Lietuvai, kad reikia labiau ginti savo interesus.

„Iš to turime pasidaryti, be abejo, daugybę išvadų: ir kaip geriau organizuoti savo pačių, muitinės darbą, ir kaip geriau bei intensyviau dirbti su partneriais Rusijoje, ir kaip išvengti tokių dalykų, (...) kai praėjusių metų pabaigoje ir šių metų pradžioje tariamų pažeidimų ar tikrų pažeidimų skaičius buvo santykinai išaugęs. Mes turime siekti, kad mūsų žinybos dirbtų tokiu būdu, kad Lietuvos interesai – ar tai būtų Rusijos rinkos, ar Europos rinkos, ar mūsų jūreiviai kur nors prie Nigerijos krantų – visada būtų tinkamai ginami“, – sakė A.Kubilius.

Paklaustas, kodėl neatšaukė savo atostogų Lietuvos vežėjams užstrigus Rusijos ir Latvijos pasienyje, premjeras tikino, jog situaciją atidžiai stebėjo ir liko patenkintas kolegų ministrų pastangomis spręsti problemą.

„Situaciją teko atidžiai stebėti ir džiaugiuosi, kad ministro pirmininko pareigas eidama Ingrida Šimonytė, užsienio reikalų ministras, susisiekimo ministras ir atitinkamų žinybų vadovai, turiu omenyje muitinės vadovus, ėmėsi visų reikalingų veiksmų, kad situaciją būtų galima greičiau išspręsti“, – teigė premjeras.

Latvijos ir Rusijos pasienyje dėl Rusijos muitinės sugriežtintų procedūrų buvo susidariusi per 20 kilometrų vežėjų eilė.

Rusijos muitinė vėliau sutiko panaikinti sugriežtintą kontrolę Lietuvos vežėjams mainais į 29 Lietuvos vežėjų įmonių veiklos apribojimą vežant krovinius į Rusiją. Rusijai penktadienį buvo nusiųstas patikimų įmonių sąrašas. Šių bendrovių vilkikai turėtų būti tikrinami pagal normalią tvarką.

Europos Komisija, gavusi Lietuvos prašymą reaguoti į situaciją, pranešė, kad Rusijos taikomos priemonės Lietuvos vežėjams „atrodo esančios diskriminacinės“, nes sugriežtintos muitinės procedūros taikytos nacionaliniu pagrindu.

Šiuo metu Lietuvos nacionalinė vežėjų asociacija „Linava“ teigia, kad ilgos eilės Latvijos ir Rusijos pasienyje išlieka dėl artėjant rudeniui didėjančio transporto srauto. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius