Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 07 04

Premjeras atostogaus Lietuvos pajūryje ir užsienyje, Seimo pirmininkė – Ukmergėje

Artėjant šalies vadovų atostogoms, vienintelis premjeras planuoja išvykti į užsienį. Prezidentė tradiciškai atostogų neplanuoja, o Seimo pirmininkė žada laisvą laiką leisti namuose Ukmergėje.
Loreta Graužinienė ir Algirdas Butkevičius
Loreta Graužinienė ir Algirdas Butkevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Prezidento įstatymas atostogų nenumato“, – BNS informavo Dalios Grybauskaitės atstovė spaudai Daiva Ulbinaitė.

Premjeras Algirdas Butkevičius kol kas nėra galutinai suplanavęs atostogų, tačiau ilsėtis planuoja dvi savaites liepos pabaigoje.

„Premjeras tradiciškai savaitę praleis pajūryje, taip pat žadėjo važiuoti į užsienį, į šalį Europoje“, – BNS sakė jo atstovė Evelina Butkutė Lazdauskienė.

Seimo pirmininkės atstovas sakė, kad Loreta Graužinienė oficialių atostogų, kaip ir kiti Seimo nariai, neturi ir laisvu metu tarp Seimo sesijų ketina praleisti su šeima.

„Seimo pirmininkė yra minėjusi anksčiau, kad buvo pakankamai intensyvūs metai, buvo daug kelionių. Todėl visą laisvalaikį, kurį ji turės vasaros metu, ketina likti čia. Ji yra minėjusi, kad daugiau laiko ketina praleisti savo namuose Ukmergėje“ , – BNS sakė Rosvaldas Gorbačiovas.

Prezidento įstatymas nenumato atostogų šalies vadovui. Seimo Statutas atostogų parlamentarams taip pat nenumato, laikas tarp sesijų gali būti išnaudojamas darbui komitetuose ir komisijose, susitikimui su rinkėjais, bet paprastai parlamentarai šį laiką išnaudoja poilsiui. Prezidentė D.Grybauskaitė pirmojoje savo kadencijoje yra tvirtinusi, jog dėl savo atostogų reglamentavimo palieka spręsti Seimui. Parlamentas spręsti šio klausimo nesiėmė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius