Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2010 04 02

Premjeras: kitą antradienį – sprendimai dėl sveikatos draudimo mokesčio

Vyriausybė kitą antradienį svarstys privalomojo sveikatos draudimo įmokų grąžinimo klausimą. Pasak premjero Andriaus Kubiliaus, bus priimta „kai kurių sprendimų“.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Yra dalykų, kurie išaiškėjo, į kai kuriuos mes žiūrime labai atidžiai, antradienį pasitarime tai aptarsime ir, manau, rasime pačius tinkamiausius sprendimus. Aš tikiu, kad taip, bus kai kurių sprendimų“, – žurnalistams penktadienį sakė A.Kubilius.

Jo teigimu, sprendimai bus tokie, kad ir žmonėms būtų patogiau, ir pačiai sveikatos sistemai būtina rasti tokius sprendimus, kad ja būtų naudojamasi solidariai.

Valstybės institucijų atstovai penktadienį tarėsi, kaip elgtis dėl privalomojo sveikatos draudimo (PSD) mokesčio išimtiniais atvejais.

Valstybinės ligonių kasos atstovas spaudai Kazys Žilėnas aiškino, kad PSD mokestį turi sumokėti visi iš Lietuvos emigravę žmonės, kurie apie tai nėra pranešę migracijos tarnyboms ir užsienyje niekur nedirba, ilgalaikiai turistai ir bedarbiai, jeigu jie neįsiregistravę Lietuvos darbo biržoje.

Valstybinė mokesčių inspekcija neskelbia, kiek žmonių dėl PSD mokesčio tapo valstybės skolininkais.

Privalomojo sveikatos draudimo mokestis siekia 6 proc. gyventojo pajamų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius