Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 22

Prezidentė nepritaria A.Valinsko kandidatūrai į ministrus (atnaujinta 18.21 val.)

Ketvirtadienį premjeras Andrius Kubilius konsultavosi su prezidente Dalia Grybauskaite dėl galimybės siūlyti Arūną Valinską į kultūros ministrus. Prezidentei išsakius kritišką nuomonę, premjeras svarsto, ar ją teikti.
LNK televizijos projekto „Muzikos akademija” dalyviams penktadienio vakarą buvo gerokai lengviau: kovoti dėl išlikimo jiems padėjo garsūs mūsų šalies atlikėjai.
A.Valinskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Prezidentės atstovas spaudai Linas Balsys patvirtino, kad ketvirtadienį premjeras kalbėjosi su prezidente apie „padėtį, dėl koalicijos, dėl A.Valinsko“.

„Galiu patvirtinti, kad konsultacijos įvyko tarp jų, premjeras konsultavosi su prezidente. Bet kadangi aš nedalyvavau, tai nežinau pokalbių turinio“, – 15min.lt sakė prezidentės atstovas spaudai Linas Balsys.

Tuo tarpu premjero patarėjas Virgis Valentinavičius teigė, jog prezidentė išreiškė neigiamą poziciją A.Valinsko atžvilgiu. „Buvo tas pokalbis ir prezidentė pasakė, kad jai A.Valinsko kandidatūra nepriimtina“, – 15min.lt sakė V.Valentinavičius. Jis teigė, jog premjeras dar svarsto, ar teikti prezidentei šią kandidatūrą.

Primename, jog ketvirtadienį Tautos prisikėlimo partija (TPP) paskelbė vietoj atšaukiamo kultūros ministro Remigijaus Vilkaičio siūlanti skirti partijos pirmininką A.Valinską.

Ministrus skiria ir atleidžia prezidentas premjero teikimu.

Papildyta 16.56 val.: Neaišku, ar TPP ieškos kito kandidato

Prezidentei pareiškus, jog A.Valinsko kandidatūra į kultūros ministrus yra nepriimtina, TPP ieškos naujo kandidato. TPP atstovė spaudai Vaiva Gogelienė teigia, jog šis klausimas greičiausiai bus atidėtas kitai savaitei.

„Apsvarstysime viską eigoje. Dabar gal truputį per anksti kažką šnekėti, kol kas dar nieko negaliu pasakyti. Bet bus svarstoma. Kol kas dar nekalbėjome apie jokias kitas kandidatūras, tik apie A.Valinską, – sakė V.Gogelienė. – Taip paprastai nenusprendžiama – sprendimai priimami per frakcijos posėdžius, reikia derinti su taryba. Šiaip paprastai nesisvaido kandidatais nė viena partija, turbūt.“

Papildyta 17.10 val. Tuo tarpu TPP frakcijos Seime seniūnė Arūnė Stirblytė nebuvo linkusi komentuoti informacijos apie prezidentės požiūrį į A.Valinsko kandidatūrą, nes sužinojo apie tai iš žiniasklaidos. Pasak jos, partija turi vieną kandidatą ir ketina dėl jo nenusileisti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius