Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2010 07 11

Premjeras teigia negalįs prisiimti atsakomybės už naujų teisėsaugos institucijų vadovų paskyrimą

Vyriausybė negali prisiimti atsakomybės už naujų teisėsaugos institucijų vadovų paskyrimą, nes praktiškai nedalyvauja nei parenkant kandidatūras, nei jas skiriant, sako premjeras Andrius Kubilius.
15min.lt konferencijoje Ministras pirmininkas Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Dėl paskyrimo į teisėsaugos institucijų vadovų pareigas Vyriausybė neturi kokių nors ypatingų galių. Norėčiau palinkėti sėkmės naujam generaliniam prokurorui, kad pavyktų reformuoti instituciją ir sustiprinti jos autoritetą. Bet renkant kandidatus į pareigas įvairiose teisėsaugos institucijose mūsų žinojimas apie teikiamus pretendentus būna gana ribotas“, – interviu „Vilniaus dienai“ sakė Vyriausybės vadovas.

Jis prisipažino nieko nežinojęs apie prezidentės Dalios Grybauskaitės pasirinktą kandidatą į generalinius prokurorus Darių Valį, kai šio kandidatūra buvo pateikta.

„Šiuo atveju aš taip ir sakiau, kad nieko nežinau apie kandidatą į generalinius prokurorus. Pokalbis frakcijoje su juo buvo labai trumpas. Tokiu atveju labai sunku prisiimti atsakomybę už skyrimą į tokias pareigas“, – tvirtino A.Kubilius.

Buvęs Akmenės rajono apylinkės prokuratūros vyriausiasis prokuroras D.Valys generaliniu prokuroru tapo birželio viduryje. Jo kandidatūrą parinko prezidentė.

Jos siūlymu balandį naujuoju Valstybės saugumo departamento generaliniu direktoriumi paskirtas kontržvalgybininkas Gediminas Grina.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius