Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti
2017 04 21

Premjeras vyksta į Rusnę aiškintis galimybes statyti estakadą

Premjeras Saulius Skvernelis penktadienį vyksta į Rusnę, kur žada susipažinti su gyventojų situacija dėl nuolatinių potvynių.
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kaip BNS sakė S.Skvernelio atstovas Tomas Beržinskas, premjeras žada apžiūrėti potvynių užliejamo kelio į Šilutę atkarpą, pasikalbėti su vietos bendruomene ir įvertinti estakados statybų galimybes.

Kovą siekdami atkreipti į daugybę metų nesprendžiamą problemą rusniškiai surengė piketą prie Seimo reikalaudami juos „sujungti su Lietuva“. Bendruomenės teigimu, dauguma gyventojų dirba, mokosi Šilutėje, potvynių metu nelieka galimybių nuvykti į darbą, mokslo įstaigas, nėra užtikrinama skubi medicininė pagalba, negali atvykti ugniagesiai. Piketuotojai žadėjo nesulaukę politikų dėmesio tęsti protestus spalį ir svarstyti galimybę kreiptis ir į teismą dėl jų teisių neužtikrinimo.

Premjeras tuomet atkreipė dėmesį, jog Rusnės gyventojams problemą spręsti žadama jau beveik penkis dešimtmečius bei žadėjo pristatyti galimus problemos sprendimo būdus.

Automobilių kelių direkcijos atstovai teigia, kad skyrus reikiamą finansavimą, Rusnės gyventojai potvynių semiamo kelio atkarpoje į Šilutę estakados galėtų sulaukti jau 2020-aisiais. Paskutiniais preliminariais skaičiavimais, estakada galėtų kainuoti apie 7 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius