Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Premjerė ir užsienio reikalų ministras dalyvaus Miuncheno saugumo konferencijoje

Premjerė Ingrida Šimonytė ir užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis nuo ketvirtadienio dalyvaus Miuncheno saugumo konferencijoje Vokietijoje.
Ingrida Šimonytė
Ingrida Šimonytė / Skirmantas Lisauskas / BNS

Premjerė pasisakys konferencijos apskritojo stalo diskusijoje, taip pat numatomi dvišaliai susitikimai ir interviu žiniasklaidai. Vokietijoje I. Šimonytė lankysis ketvirtadienį ir penktadienį, pranešė Vyriausybės spaudos tarnyba, 

Užsienio reikalų ministras G. Landsbergis į Vokietiją vyksta trims dienoms, jis bus vienas iš pagrindinių pranešėjų pagrindinėje Miuncheno konferencijos sesijoje apie tai, kaip Rusijos karas Ukrainoje paveikė Europos Sąjungos plėtrą.

Miuncheno saugumo konferencijoje ministras taip pat pasisakys ir diskutuos su sprendimų priėmėjais apie iššūkius transatlantiniam saugumui, Rusijos karą Ukrainoje ir Vakarų valstybių paramos svarbą Ukrainai, NATO atgrasymo ir kolektyvinės gynybos stiprinimą.  

Kaip pranešė Užsienio reikalų ministerija, G. Landsbergis konferencijos paraštėse susitiks su Vyriausiuoju sąjungininkų pajėgų Europoje vadu, Bulgarijos, Moldovos, Jungtinės Karalystės, Estijos, Latvijos, Šv. Sosto ir kitų šalių kolegomis, Vokietijos politikais. 

Miuncheno saugumo konferencija – didžiausias kasmetinis saugumo forumas, kuriame dalyvauja pasaulio valstybių vadovai, akademinio ir verslo pasaulio atstovai. Šių metų konferencija rengiama 60-ąjį kartą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius