-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prezidentas: G.Jakšto ateitis priklausys nuo jo gebėjimo išspręsti susidariusią situaciją

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad Gintauto Jakšto ateitis švietimo, mokslo ir sporto ministro poste priklausys nuo to, kaip bus išspręsta tarpinių atsiskaitymų situacija.
BNS nuotr.
BNS nuotr.

„Pirmiausia, viskas priklausys nuo to, kaip šis ministras (G.Jakštas – BNS) gebės įgyvendinti tą pavedimą, kurį gavo, o tada žiūrėsime“, – žurnalistams Zarasuose pirmadienį sakė G.Nausėda.

Taip jis kalbėjo G.Jakštui pastaruoju metu sulaukus kritikos dėl netinkamai vykdomų tarpinių patikrinimų. G.Nausėda šeštadienį pareiškė padaręs klaidą, kai paskyrė jį ministru, o premjerė Ingrida Šimonytė teigė praėjusį penktadienį sulaukusi G.Jakšto prašymo atsistatydinti, kurio ji nepriėmė.

Premjerė sakė, kad prie G.Jakšto tolimesnio darbo klausimo bus grįžtama ateityje, ji taip pat pabrėžė, jog bus atsižvelgta į tai, kaip bus išspręsta tarpinių atsiskaitymų situacija.

G.Nausėdos teigimu, iš premjerės G.Jakštas gavo „turbūt jau paskutinį pasitikėjimo kreditą“.

„Ministras pats išreiškė norą taisyti tą situaciją, kuri buvo sukurta. Iš tikrųjų nėra dabar lengva ją taip imti ir dabar pataisyti. Turime reikalus su labai jautriu ir nepaprastai svarbiu dalyku kaip jaunų žmonių ateitis. Turime tikrai subtiliai išspręsti visos problemas“, – kalbėjo prezidentas.

Anot jo, svarbu atsižvelgti ir į tai, kad iki Vyriausybės kadencijos pabaigos liko keletas mėnesių. Prezidentas abejojo, ar naujas ministras „kažkokius stebuklus įgyvendintų.“

G.Jakštas švietimo ministru paskirtas pernai liepą, politikas iki tol ėjo viceministro pareigas.

Ministro pareigose jis pakeitė Jurgitą Šiugždinienę, atsistatydinusią kilus abejonių dėl jos kanceliarinių išlaidų dirbant Kauno miesto savivaldybės taryboje.

Vienuoliktokai nuo šių metų laiko tarpinius patikrinimus, jie sudarys dalį brandos egzamino įvertinimo.

VIDEO: „Atsiprašome už tai, kokios buvo užduotys“: ministras – apie skandalą dėl tarpinių patikrinimų

Viešumoje kilo pasipiktinimas dėl fizikos ir matematikos B lygio tarpinio atsiskaitymo. Reaguodamas į tai, švietimo, mokslo ir sporto ministras sudarė komisijas įvertinti patikrinimų užduotis ir pateikti siūlymus dėl jų vertinimo. G.Jakštas teigė, kad norėtų sudaryti ekspertų vertinimo komisijas visiems tarpiniams patikrinimams.

Tarpinio patikrinimo metu galima gauti 40 proc. galutinio egzamino vertinimo – to užtenka, kad egzaminas būtų išlaikytas. Mokinys, surinkęs ne mažiau kaip 35 taškus, ateis į valstybinį egzaminą žinodamas, kad egzaminas jau išlaikytas, kad ir kiek taškų per jį gaus.

Šių metų III klasės gimnazistams tarpinius patikrinimus, išskyrus lietuvių kalbos ir literatūros kalbėjimo dalį, bus galima perlaikyti ir pasirinkti geresnį vertinimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius