-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prezidentas pasveikino Švediją tapus 32-ąja NATO nare: esame saugesni ir stipresni

Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį pasveikino Švedijos Premjerą Ulfą Kristerssoną ir visus Švedijos žmones šaliai tapus NATO nare, pranešė Prezidentūra.
Nato
Nato / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Džiaugiuosi, kad Švedijos kelias į narystę NATO jau baigtas – Švedijos ir visos euroatlantinės erdvės labui. Švedijos narystė NATO – puikus rezultatas ir visam Baltijos jūros regionui. Dabar esame saugesni ir stipresni“, – teigė prezidentas.

Pasak prezidento, norint sustiprinti Aljanso atgrasymo ir gynybos laikyseną Baltijos regione ir visame rytiniame flange, prireiks didelių konsolidavimo pastangų. Jis pabrėžė, kad svarbu pradėti galvoti apie Rusijos sulaikymo strategiją.

Prezidentas pažymėjo, jog svarbu kuo greičiau įgyvendinti Vilniaus viršūnių susitikimo metu priimtus sprendimus bei pasiruošti liepos mėnesį Vašingtone vyksiančiam NATO viršūnių susitikimui. „Aljansas privalo stiprėti visose dimensijose“, – teigė šalies vadovas.

„Vilniuje suderinti nauji gynybos planai turi būti įgyvendinami, kaip ir sprendimas dėl rotacinio oro gynybos modelio“ , – kalbėjo teigė šalies vadovas, pabrėždamas, kad du procentai BVP gynybos išlaidoms yra privalomi kiekvienai sąjungininkei, o rimtai žiūrint į gynybą, reikia siekti dar daugiau.

Prezidentas akcentavo ir paramą Ukrainai. „Turime skubiai konsoliduoti visapusišką paramą Ukrainai. Iki pergalės“, – teigė šalies vadovas.

JAV Valstybės departamentas ketvirtadienį paskelbė dokumentą, liudijantį, kad Švedija oficialiai tapo NATO nare.

Ketvirtadienį įsigaliojo protokolas dėl Šiaurės šalies prisijungimo prie Aljanso, nurodė JAV valstybės departamentas.

Švedija tapo 32-ąja NATO nare.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius