-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 12 25

Prezidentas reiškia užuojautą mirus inžinieriui, akademikui K.Ragulskiui

Prezidentas Gitanas Nausėda reiškia užuojautą mirus inžinieriui mechanikui, Kauno technologijos universiteto emeritui Kazimierui Ragulskiui.
Julius Kalinskas/BNS nuotr.
Julius Kalinskas/BNS nuotr.

„Profesorius K.Ragulskis – Lietuvos mokslo mokyklos pradininkas ir plėtotojas, per savo akademinę karjerą padaręs tūkstančius išradimų. Ilgas talentingo ir darbštaus mokslininko gyvenimas rodo žmogaus pasišventimą mokslui, o akademiniai pasiekimai kalba patys už save. Lietuvos mokslo bendruomenei tai – didelė netektis“, – rašoma pirmadienį išplatintoje šalies vadovo užuojautoje profesoriaus artimiesiems, bičiuliams ir visai akademinei bendruomenei.

K.Ragulskiui buvo 97-eri, apie netektį pirmadienį pranešė jo įkurta vibrotechnikos mokslo mokykla ir mokslinė laboratorija „Extrica“.

Kaip skelbiama Visuotinėje lietuvių enciklopedijoje, K.Ragulskis 1963 įkūrė mokslinį centrą „Vibrotechnika“ ir buvo jo mokslinis vadovas, buvo tęstinio leidinio Vibrotechnika atsakingasis redaktorius, knygų serijos Vibracinės inžinerijos biblioteka anglų ir rusų kalba vyriausiasis redaktorius.

Mokslininkas sukūrė precizinės mechanikos ir vibrotechnikos mokslo mokyklą, jo sukurtų sistemų pagrindu suprojektuoti originalūs įrenginiai, manipuliatoriai bei robotai buvo panaudoti įvairiose pramonės šakose – aviacijoje, kosminėje technikoje, laivyne, mikroelektronikoje, optikoje, taip pat medicinoje, biologijoje, fizikoje.

Mokslininkas Paskelbė daugiau kaip 700 mokslinių straipsnių, jam asmeniškai ir kartu su kitais priklauso daugiau nei 1750 išradimų bei patentų.

Jo pasiekimai pripažinti tarptautiniu lygiu, jis keliskart apdovanotas LSSR valstybine premija, K. Semenavičiaus premija (1995), Lietuvos mokslų akademijos atminimo medaliu (2020), Gedimino ordino Karininko kryžiumi (2022).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius