Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2009 12 24

Prezidentė atšaukė ambasadorę prie UNESCO I.Marčiulionytę

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasirašė dekretą, kuriuo atšaukė iš pareigų ambasadore prie Jungtinių Tautų Švietimo, mokslo ir kultūros organizacijos (UNESCO) dirbančią Iną Marčiulionytę. D.Grybauskaitė gruodžio 21–osios dekretu atšaukė ambasadorę nuo 2010 metų vasario 1–osios.
Lietuvos ambasadorė UNESCO Ina Marčiulionytė
Lietuvos ambasadorė UNESCO Ina Marčiulionytė / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai Rolandas Kačinskas yra sakęs, kad vietoj I.Marčiulionytės kito diplomato skirti neplanuojama.

Anot jo, Lietuva ketina atsisakyti atskiro ambasadoriaus prie UNESCO – esą „siekiant taupyti ir optimizuoti lėšas“, šias pareigas turėtų eiti Lietuvos ambasadorius Prancūzijoje.

I.Marčiulionytė Lietuvos atstovybei prie UNESCO vadovavo beveik septynerius metus – nuo 2003 metų sausio mėnesio.

Lietuva šiais metais buvo iškėlusi I.Marčiulionytės kandidatūrą į UNESCO generalinės direktorės postą, bet po dviejų turų, per kuriuos ji surinko atitinkamai tris ir keturis balsus iš 58, jos kandidatūrą atsiėmė.

UNESCO yra universali Jungtinių Tautų švietimo, mokslo ir kultūros organizacija, įkurta iškart po Antrojo pasaulinio karo – 1945 metų lapkritį. UNESCO savo veikla siekia prisidėti prie pasaulio taikos ir saugumo stiprinimo vystant bendradarbiavimą tarp tautų švietimo, mokslo, kultūros ir komunikacijos srityse.

Šiemet Lietuvos ambasadore Prancūzijoje buvo paskirta Jolanta Balčiūnienė. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius