Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 03 21

Prezidentė Dalia Grybauskaitė 2 procentus nuo savo pajamų mokesčio antrą kartą skyrė „Vaikų linijai“

Prezidentė Dalia Grybauskaitė, antradienį aplankiusi „Vaikų liniją“, su organizacijos darbuotojais ir savanoriais kalbėjosi apie vaikų ir jaunimo emocinę būklę bei apie smurto, patyčių, žeminančio elgesio problemų sprendimo būdus. Šalies vadovė ragina nebūti abejingiems pamačius patyčias ir padėti stabdyti jas.
Prezidentė Dalia Grybauskaitė – „Vaikų linijoje“
Prezidentė Dalia Grybauskaitė – „Vaikų linijoje“ / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Prezidentė D.Grybauskaitė pabrėžė savanorių darbą, nes jie gelbėja vaikų gyvybes. Anot šalies vadovės, jeigu prieš kelis metus tik kas 25-tas vaikas galėjo prisiskambinti į „Vaikų liniją“, dabar – jau kas ketvirtas.

„Jokia valstybė ir jokia valstybinė institucija negali padaryti to, ką gali padaryti savanoris, atėjęs su savo patirtimi, tam paruoštas specialiai, nuoširdžiai kalbantis, užtikrinantis anonimiškumą“, – sakė prezidentė.

Šalies vadovė teigia, kad kiekvienas gali būti savanoris, o tie, kurie neturi tam galimybių – gali prisidėti finansiškai. Tai daro ir prezidentė: ji jau antrus metus 2 procentus nuo pajamų mokesčio skiria „Vaikų linijai“.

Prezidentė D.Grybauskaitė taip pat akcentavo, kad kinta visuomenės požiūris į patyčias: priimami atitinkami įstatymai, mokyklose prasidės specialios programos, kurių metu vaikai bus ugdomi patyčių prevencijos. Šalies vadovės teigimu, viešoje erdvėje pasirodantys patyčių atvejai nereiškia, kad ši problema yra didėjanti. Atvirkščiai, tai rodo, kad visuomenė pastebi patyčias ir nebijo apie jas prabilti.

Prezidentūros pranešime spaudai rašoma, kad šiemet įsigalios prezidentės inicijuotos Švietimo įstatymo pataisos, įpareigojančias visas šalies mokyklas vykdyti prevencinę kovos su smurtu ir patyčiomis programą.

„Politinės valios Seime taip pat laukia Prezidentės inicijuotos įstatymų pataisos, kuriomis taps privaloma pranešti matant smurtą, operatyviai reaguoti ir paimti vaikus iš nesaugios jiems aplinkos. Pataisos padės užtikrinti vaikų saugumą, tėvų ir institucijų atsakomybę, paspartins vaikų globos ir įvaikinimo procesus“, – teigiama prezidentūros pranešime spaudai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius