-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 14

Prezidentė Dalia Grybauskaitė: Specialiųjų tyrimų tarnyba privalo ištaisyti savo darbo trūkumus

Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasikvietė Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) vadovą Žimantą Pacevičių metinei šios tarnybos veiklos ataskaitai aptarti.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.


Šalies vadovė pažymėjo, jog praėjusiais metais pastebimas bendras STT veiklos pagerėjimas. Visuomenės pasitikėjimas šia institucija taip pat išlieka stabilus ir aukštas lyginant su kitomis institucijomis.

Pasak valstybės vadovės, nepaisant gerėjančių STT veiklos rezultatų, yra netoleruotinų darbo trūkumų, kuriuos būtina kuo greičiau taisyti.

Prezidentė griežtai pasmerkė situaciją STT Vilniaus valdyboje, kurioje toleruojamas girtuokliavimas ir dangstomi tarnybiniai nusižengimai. Toks elgesys yra griežtai smerktinas ir kompromituoja visą tarnybą.

Šalies vadovė nurodė atvejį, kai STT Vilniaus valdybos vyriausiasis specialistas Mindaugas Zalepūga vairavo neblaivus ir už tai buvo atleistas iš einamų pareigų, o jo tiesioginis vadovas Vaidas Skirmantas vėliau teisme šį nusižengimą viešai dangstė, teigdamas, jog tai buvusi tarnybinė būtinybė.

„Nepateisinama, kad policijos, STT ir kitų teisėtvarkos institucijų pareigūnai girti sėda prie vairo ir kelią grėsmę aplinkinių saugumui. Tokie nusižengimai negali būti toleruojami ar dangstomi. Kaltieji privalo būti nubausti, o jų vadovai privalo imtis visų būtinų priemonių, kad tai nepasikartotų ateityje", – sakė Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Šalies vadovė atkreipė STT vadovo dėmesį, jog Vilniaus valdybos veiklos rezultatai yra prasteni, negu kitų regioninių padalinių rezultatai, nors Vilniuje yra sukoncentruota didžiausi pajėgumai ir galimybės.

Prezidentė taip pat kalbėjo apie STT veiklą reglamentuojančių teisės aktų spragas. Artimiausiu metu Lietuvos Prezidentė teiks STT įstatymo pataisas, kurios įves padalinių vadovų kadencijas ir ribos jų kiekį. Pasak valstybės vadovės, nepateisinama, kad kai kurių STT struktūrinių padalinių vadovai eina tas pačias pareigas nuo pat šios tarnybos įkūrimo 1997 m.

Prezidentė nurodė STT vadovui imtis visų priemonių, jog minėti darbo trūkumai būtų kuo greičiau ištaisyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius