-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 24

Prezidentė ir Seimo vadovė neužleidžia populiariausiųjų pozicijų

Prezidentė Dalia Grybauskaitė ir Seimo pirmininkė Irena Degutienė balandį, kaip ir ankstesniais mėnesiais, išliko populiariausiomis visuomenės veikėjomis, rodo balandį atlikta apklausa.
Mugės atidaryme dalyvavo prezidentė Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tiesa, D.Grybauskaitės populiarumas penkiskart didesnis nei Seimo vadovės.

Jų reitingas šiek tiek svyruoja – šalies vadovės reitingas, lyginant su kovo mėnesį atliktu tyrimu, pustrečio procento išaugo (nuo 37,7 iki 40,3 proc.), o I.Degutienės mažiau nei vienu procentu sumenko (nuo 9,1 iki 8,3 proc.).

Į trečiąją vietą iš ketvirtosios balandį pakilo Socialdemokratų partijos lyderis parlamentaras Algirdas Butkevičius, kurio reitingas išaugo nuo 4,5 kovą iki 5,6 balandį.

A.Butkevičius iš trečiosios pozicijos į ketvirtąją išstūmė prieš mėnesį trečiuoju buvusį partijos „Tvarka ir teisingumas“ vadovą europarlamentarą Rolandą Paksą. Jis praėjusį mėnesį sulaukė 4,6 proc. respondentų palaikymo, o šį – 4,5 procentų.

Penktasis patikimiausių veikėjų sąraše – per vieną vietą aukštyn pasistūmėjęs Darbo partijos pirmininkas europarlamentaras Viktoras Uspaskichas su 3,7 proc. (kovą – 3,6 proc.), šeštasis – kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus su 2,9 proc. (0,8 proc. kovą), ant septintojo laiptelio – parlamentaras Jonas Veselka su 2,7 proc. (1,9 proc. kovą).

Aštuntojoje pozicijoje atsidūrė iš penktosios vietos nukritęs Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS–LKD) vadovas premjeras Andrius Kubilius, surinkęs 2,2 proc. (kovą 4,4 proc.), į devintąją iš septintosios nusileido europarlamentaras Vytautas Landsbergis su 2 proc. (kovą 3,3 proc.), dešimtasis – kardinolas Audrys Juozas Bačkis (balandį – 1,8 proc., kovą – 1,2 proc.)

Tai rodo balandžio 10–18 dienomis surengtos visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centro „Vilmorus“ reprezentatyvios apklausos rezultatai, kuriuos šeštadienį skelbia dienraštis „Lietuvos rytas“.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius