-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 30

Prezidentė iš pareigų atleido teisėjus Edmundą Inokaitį ir Valentiną Ščerbakovą

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmadienį pasirašė dekretus, kuriais iš pareigų atleido Kauno miesto apylinkės teismo teisėją Valentiną Ščerbakovą ir to paties teismo pirmininko pavaduotoją Edmundą Inokaitį.
Teisėjos V.Ščerbakovos glaustas dosjė.
Teisėjos V.Ščerbakovos glaustas dosjė. / 15min.lt iliustracija

55-erių V.Ščerbakova iš pareigų atleista už poelgį, pažeminusį teisėjos vardą, pranešė Nacionalinė teismų administracija. Praėjusį penktadienį Teisėjų taryba nusprendė patarti prezidentei atleisti šią teisėją iš pareigų.

Nustatyta, kad V.Ščerbakova, atlikdama teisėjo pareigas, nesilaikė civilinių bylų nagrinėjimo, tvarkymo ir saugojimo reikalavimų, taip pat protokolų ir kitų procesinių dokumentų surašymo terminų, laiku neperdavė bylų raštinei, vilkino civilinių bylų nagrinėjimą. Teisėjos darbe pasitaikė atvejų, kai netinkamai buvo suvedami duomenys į teismų informacinę sistemą „Liteko“, kai kuriose civilinėse bylose rasta dokumentų, kurie neįsiūti, nesunumeruoti, laikomi netvarkingai.

Prezidentė D.Grybauskaitė anksčiau pareiškė norinti atleisti teisėją iš pareigų dėl jos darbe nustatytų pasikartojančių procesinių pažeidimų nagrinėjant ir tvarkant civilines bylas, surašant protokolus ir kitus procesinius dokumentus, bylų vilkinimo. Prezidentė taip pat pažymėjo, kad teisėja V.Ščerbakova, net ir pradėjus jos drausmės bylą nagrinėti Teisėjų garbės teisme, nesiėmė priemonių, kad padaryti pažeidimai būtų pašalinti.

Kovo 22 dieną Teisėjų garbės teismas V.Ščerbakovai skyrė drausminę nuobaudą – griežtą papeikimą. Sprendimą dėl teisėjos atleidimo Teisėjų taryba nusprendė priimti tik po to, kai iš medicinos įstaigų bus gauti teisėjos sveikatos būklę parodantys dokumentai. Pasak Nacionalinės teismų administracijos pranešimo, penktadienį Teisėjų tarybos nariams susipažinus su medicinos įstaigos išvada, kurioje nurodoma, kad teisėjos sveikatos būklė jai leidžia vykdyti teisėjo pareigas, abejonių dėl patarimo atleisti teisėją iš pareigų neliko.

V.Ščerbakova padarytus pažeidimus pripažino ir nurodė, kad pagrindinės jos padarytų pažeidimų priežastys – asmeninės šeimos problemos bei sveikatos būklė.

Paaiškėjus šios teisėjos pažeidimams, iš pareigų buvo priverstas trauktis ir Kauno miesto apylinkės teismo pirmininko pavaduotojas E.Inokaitis. Balandžio 29 dieną Teisėjų taryba vienbalsiai nusprendė patarti prezidentei atleisti E.Inokaitį iš pareigų.

Teisėjų taryba yra nusprendusi patikrinti E.Inokaičio darbą. Šis pats pateikė prašymą atleisti jį iš pareigų. Atsistatydinimo pareiškimą E.Inokaitis nusiuntė prezidentei D.Grybauskaitei, kuri nusprendė jį patenkinti ir dekretu kreipėsi į Teisėjų tarybą. Pritarus atsistatydinimui, E.Inokaitis dirbs paprastu teisėju.

Sudaryti komisiją E.Inokaičio administracinei veiklai tirti pasiūlė Teisėjų tarybos pirmininkas Gintaras Kryževičius. Jis manė, kad būtina išsiaiškinti, ar Civilinių bylų skyriaus teisėjų darbą kontroliuoti turintis teismo pirmininko pavaduotojas E.Inokaitis sugebėjo „valdyti situaciją“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius