-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 08 18

Prezidentė įteikė skiriamuosius raštus Lietuvos ambasadoriui Kazachstane

Prezidentė Dalia Grybauskaitė įteikė skiriamuosius raštus Lietuvos Respublikos ambasadoriui Kazachstane Vytautui Naudužui. Susitikime su naujuoju ambasadoriumi prezidentė aptarė dvišalį ekonominį bendradarbiavimą bei Kazachstano ir Europos Sąjungos santykius.
Vytautas Naudžius ir Dalia Grybauskaitė
R.Dačkaus nuotr./Vytautas Naudžius ir Dalia Graybauskaitė

Prezidentė pabrėžė, jog Lietuvos kaip tranzito šalies galimybės turi būti labiau išnaudotos.

Pasak šalies vadovės, auganti prekybos apyvarta parodė, kad Kazachstanas yra svarbiausias Lietuvos ekonominis partneris Vidurio Azijoje, todėl ypač svarbu išlaikyti ir toliau didinti prekybos apimtis tarp abiejų šalių. Prezidentė pabrėžė, jog Lietuvos kaip tranzito šalies galimybės turi būti labiau išnaudotos.

Valstybės vadovė taip pat aptarė svarbius žingsnius Europos Sąjungos ir Kazachstano bendradarbiavime. Lietuva yra suinteresuota, kad Kazachstanas šiais metais baigtų derybas dėl narystės Pasaulio prekybos organizacijoje ir kad būtų pasiektas Kazachstano ir Europos Sąjungos Tvirtesnės partnerystės ir bendradarbiavimo susitarimas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kazachstanas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kazachstanas

1992 metais V.Naudužas diplomato karjerą pradėjo Užsienio reikalų ministerijoje, vėliau buvo Lietuvos Respublikos atstovas Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijoje Paryžiuje, nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius Švedijos Karalystėje ir Turkijos Respublikoje.

59 metų amžiaus diplomatas turi socialinių mokslų ekonomikos krypties daktaro laipsnį, ėjo Lietuvos Respublikos ūkio ministro pareigas. Prieš paskyrimą į Kazachstaną, V. Naudužas ėjo ambasadoriaus energetikos ir transporto politikos klausimais pareigas Užsienio reikalų ministerijos Ekonominio saugumo politikos departamente.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius