Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2010 04 20

Prezidentė: modernios bibliotekos žmonėms atvėrė langą į pasaulį

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė teigia, kad Billo ir Melindos Gatesų fondas, modernizuodamas Lietuvos provincijos bibliotekas, žmonėms atvėrė langą į pasaulį.
D.Grybauskaitė
D.Grybauskaitė / Prezidentūros nuotr.

Kaip teigiama Prezidentūros pranešime, priėmusi fondo Pasaulio bibliotekų programos direktorę Deborą Džeikobs bei koordinatorę Džanetą Savają padėkojo fondui už svarią pagalbą Lietuvai įgyvendinant projektą „Bibliotekos pažangai", kurio metu viešosioms bibliotekoms įrengiama nemokama interneto prieiga, stiprinama bibliotekų darbuotojų informacinė kompetencija, rengiami mokymai vietos gyventojams.

Šiais metais naudotis vieša interneto prieiga bibliotekose pritraukta dvigubai daugiau vartotojų nei pernai.

Valstybės vadovė atkreipė dėmesį, kad projektas „Bibliotekos pažangai“ – tai vienas iš geriausių valstybės, savivaldybių ir privačių lėšų sutelkimo bendram tikslui pavyzdys.

„Šio projekto dėka šiuolaikinę biblioteką galima būtų įvardyti ne tik kaip visiems atvirą kultūros įstaigą, bet ir kaip visuomeninės pažangos variklį. Nemokamų viešųjų interneto prieigų plėtra Lietuvos bibliotekose – svarbus žingsnis, telkiantis žmones, šalies bibliotekas darantis patraukliais ir patogiais vietos bendruomenės centrais, palengvinančiais kasdienį gyvenimą, suteikiančiais galimybių gauti ir dalytis informacija, ieškoti darbo, bendrauti ar tiesiog gyventi įdomiau", – sakė valstybės vadovė.

Prezidentė D.Grybauskaitė pabrėžė, kad, pasibaigus projektui „Bibliotekos pažangai“, Europos Sąjungos fondų galimybės turėtų būti panaudotos šio projekto metu sukurtai materialinei bazei, palaikyti ir atnaujinti, gyventojų mokymų organizavimui bei mokymų turinio kūrimui.

Lietuvos kultūros ministerija, Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka ir Bilo bei Melindos Geitsų fondas 2007 metų lapkričio 15 dieną yra pasirašęs tarptautinį trišalį susitarimą, kuriuo remiantis įgyvendinamas projektas „Bibliotekos pažangai“. Projekto tikslas – didesniais viešųjų bibliotekų pajėgumais pasiekti, kad Lietuvos gyventojai kur kas geriau naudotųsi informacinių technologijų galimybėmis naudingai informacijai gauti ir aktyviau bei plačiau galėtų bendrauti. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius