Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2009 09 12

Prezidentė pasveikino 50-metį švenčiantį chorą „Ąžuoliukas“

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino 50-mečio jubiliejų švenčiantį berniukų ir jaunuolių chorą „Ąžuoliukas“.
Choras „Ąžuoliukas“
./„Ąžuoliuko“ choras šiais metais švenčia 50 metų jubiliejų. Tačiau jo vadovas Vytautas Miškinis nuogąstauja, kad sumažinus pamokų skaičių chorui nepavyks išlaikyti tokio aukšto lygio. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Šalies vadovės teigimu, apkeliavęs daug šalių, dalyvavęs gausybėje festivalių ir tapęs konkursų laureatu, koncertavęs su žinomais orkestrais ir dirigentais, „Ąžuoliukas“ yra Lietuvos pasididžiavimas, reprezentuojantis šalies kultūrą, pranešė prezidentės spaudos tarnyba.

"Prieš 50 metų į pirmąją repeticiją suburtas maestro Hermano Perelšteino, šiandien vadovaujamas maestro Vytauto Miškinio, "Ąžuoliukas" yra ne tik išskirtinis kolektyvas ir unikalus choras, bet ir antrieji namai jau kelintai savo narių kartai. Tai asmenybių ugdymo mokykla, išleidusi į gyvenimo kelią ne tik garsių muzikų, bet ir verslininkų, politikų, visuomenės veikėjų, palikusi neblėstantį įspūdį ir stiprų tarpusavio ryšį", - sveikindama chorą, sakė prezidentė.

Anot D.Grybauskaitės, ši mokykla suteikia gebėjimą "susivokti ne tik muzikoje ir mene, bet ir gyvenime".

"Ąžuoliukas" nuo pat pirmosios repeticijos moko daug daugiau nei dainuoti: dirbti drauge, suprasti kitą žmogų, subtiliai jausti ir mylėti. Būti "ąžuoliuku" reiškia jausti tradiciją, gyvą kartų ryšį ir kultūrinį identitetą", - sako prezidentė.

Šalies vadovė palinkėjo chorui "turiningų metų, vidinės harmonijos ir sėkmingos kūrybinės veiklos, atskleidžiančios pasauliui mūsų šalį ir jos kultūrą."

"Nuoširdžiausiai linkiu, kad "Ąžuoliuke" dainavusių tėvų ir dainuojančių sūnų pėdomis eitų ir anūkai, proanūkiai, kad gyvybingas kūrybos ciklas ir toliau jungtų šeimas, kartas, visuomenę, profesijas", - sakė D.Grybauskaitė.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius