Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 11 28 /10:10

Į politiką iš teismo sukantis Eimutis Misiūnas: „Visada būna pirmas kartas“

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmadienį tęsia darbinius susitikimus su pateiktais kandidatais į ministrus. Ji priėmė į vidaus reikalų ministrus siūlomą Vilniaus apylinkės teismo teisėją Eimutį Misiūną.
Eimutis Misiūnas ir Dalia Grybauskaitė
Eimutis Misiūnas ir Dalia Grybauskaitė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

E.Misiūnas tikino, kad su prezidente aptarė valstybės sienos apsaugą, kurią reikia stiprinti, viešojo saugumo problemas, policijos reformą, kovą su smurtu artimoje aplinkoje.

Kandidatas į vidaus reikalų ministrus su prezidente kalbėjosi 45 minutes – kur kas ilgiau nei kiti kandidatai.

Kol kas E.Misiūnas neskubėjo vertinti policijos reformos ir tikino, kad kartais net geriausia reforma gali būti vertinama prastai, jei ji netinkamai įgyvendinama.

„Įvertinęs visus duomenis, spręsiu, ką su ta reforma daryti“, – sakė jis.

VIDEO: Kandidatas į vidaus reikalų ministrus Eimutis Misiūnas susitiko su prezidente Dalia Grybauskaite

Pabėgėlių atrankos nesilpnintų

Kandidatas į vidaus reikalų ministrus tikino, kad Lietuva kol kas atsakingai vykdo įsipareigojimus priimti pabėgėlius. Pasak jo, šalis tinkamai elgiasi atsirinkdama priimamus asmenis, nes nori užtikrinti savo piliečių saugumą ir gerai vykdo integraciją.

„Tarp pabėgėlių yra įvairių asmenų, todėl atsakinga atranka yra labai svarbi Lietuvos žmonių saugumui“, – sakė jis.

Pasak jo, natūralu, kad pabėgėliai ne visuomet pasilieka Lietuvoje, mat jie vertina kitų šalių teikiamas išmokas, pragyvenimo sąlygas.

Jie patys pasirenka. Valstybė remia juos taip, kaip gali.

„Jie patys pasirenka. Valstybė remia juos taip, kaip gali“, – teigė kandidatas.

Kalbėdamas apie Latvijos sprendimą sumažinti pensijas buvusiems Sovietų Sąjungos milicininkams, E.Misiūnas tikino, kad Lietuva šiuo keliu neturėtų eiti.

„Kad ir buvę pareigūnai, dirbę tuomet, kai Lietuva priklausė Tarybų Sąjungai, verti pagarbos, verti užtarnautos pensijos ir aš nemanau, kad reikėtų priimti tokius sprendimus neįsigilinus į situaciją“, – kalbėjo jis.

Gyrė „valstiečių“ planus

E.Misiūnas pripažįsta, kad nėra politikas ir iki šiol nieko bendra su politika nėra turėjęs, tačiau naujų pareigų nesibaido.

„Visada būna pirmas kartas. Manau, gavęs pasiūlymą, greitai apsisprendžiau dirbti Lietuvos žmonėms. Nemanau, kad turėtų būti sudėtinga. Tai yra valstybės valdymas, sritis žinoma“, – sakė jis.

Klausiamas, ar jam artima Lietuvos valstiečių ir žaliųjų partijos programa, ar tik paskirtasis premjeras Saulius Skvernelis, E.Misiūnas gyrė partijos planus.

„Artima Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos programa. Puikiai ją esu išstudijavęs, žinau nuostatas. Yra daug gerų tikslų, siekiamybių ir, aš manau, kad ją galima tikrai įgyvendinti“, – kalbėjo jis.

43 metų E.Misiūnas pastaruosius vienerius metus dirbo Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėju. Prieš tai septynerius metus jis darbavosi su korupcija kovojančioje Specialiųjų tyrimų tarnyboje (STT), turi akademinio darbo patirties.

Dar mokydamasis Mykolo Romerio universitete jis susipažino su paskirtuoju premjeru Sauliumi Skverneliu, tačiau sako nuolatinių ryšių nepalaikęs.

E.Misiūnas yra apsigynęs disertaciją tema „Policijos pareigūnų teisinis statusas“, nuolat moksliniais tikslais domėjosi su policija susijusiais klausimais.

Todėl nenuostabu, kad ir vienu pirmųjų darbų E.Misiūnas vadina reformos policijoje įvertinimą.

E.Misiūnas jau spėjo išgarsėti savo sportiškomis nuotraukomis, tačiau jis tikina, kad dabar jau vaikšto tik į sporto klubą.

Nuotr. iš „Facebook“/Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjas Eimutis Misiūnas kandidatuoja į vidaus reikalų ministrus
Nuotr. iš „Facebook“/Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjas Eimutis Misiūnas kandidatuoja į vidaus reikalų ministrus

„Šiuo metu tokio špagato nepadarau tobulo. Tempimus darau, špagatą beveik padarau“, – pripažino kandidatas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius