-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 29 /12:40

Kandidatas į teisingumo ministrus Juozas Bernatonis prezidentei receptų, kaip didinti pasitikėjimą teismais, nepateikė

Ketvirtadienį prezidentė Dalia Grybauskaitė priėmė Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) kandidatą į teisingumo ministrus Juozą Bernatonį.
Juozas Bernatonis
Juozas Bernatonis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Susitikimas truko beveik valandą. Po jo J.Bernatonis teigė, jog pokalbis buvo labai malonus ir vyko lietuvių kalba.

„Oj, ne. Angliškai mes su prezidente kalbėdavomės Taline, kai susitikdavome su prezidentu Ilvesu. Man atrodo, kad prezidentei nekyla abejonių šiuo klausimu“, – paklaustas, ar patyrė anglų kalbos testą, šyptelėjo J.Bernatonis.

Pasak jo, susitikime buvo aptarti įprastos kandidatams į ministrus temos.

„Kalbėjomės apie teisingumo klausimus, apie pirmininkavimą ES vidaus reikalų ir teisingumo taryboje“, – sakė jis.

J.Bernatonio nuomone, teisingumo srityje pati didžiausia problema yra žmonių nepasitikėjimas teismais. Tačiau konkrečių planų, kaip situaciją būtų galima pagerinti, J.Bernatonis neturi.

„Galvosiu. Kol kas galvosiu. Šiandien neturiu receptų tikrų, jei kalbėtume konkrečiai“, – pripažino jis.

J.Bernatonis patvirtino, kad jis pritaria tarėjų įteisinimui teismuose. 

„Tai yra ir mūsų programoje, tie liaudies, vadinamieji, visuomenės teisėjai“, – teigė kandidatas. 

J.Bernatonis labai teigiamai įvertino dabartinio teisingumo ministro Remigijaus Šimašiaus darbą ir pridūrė pats tęsiantis jo pradėtus darbus, ypač pertvarkant įkalinimo įstaigų darbą, sudarant geresnes sąlygas nuteistiesiems gyventi. 

J.Bernatonis kartą jau užėmė ministro pareigas. Tada jam teko skandalingai atsistatydinti iš pareigų. Vidaus reikalų ministro pareigas ėjęs J.Bernatonis 2003 m. nepagrįstai apkaltino tuometį policijos vadovą V.Grigaravičių, esą jo nurodymu ar jam toleruojant buvo neteisėtai renkama informacija apie aukštus pareigūnus, įskaitant ir šalies vadovus.

„Po to man teko dar šešerius metus būti diplomatu, tai gal išmokau geriau bendrauti su žiniasklaida“, – juokėsi J.Bernatonis, paklaustas, ko išmoko iš istorijos, kai jam teko pasitraukti iš užimto vidaus reikalų ministro posto.

J.Bernatonis yra vienas pagrindinių derybininkų sudarant naują valdančiąją koaliciją, tačiau, pasak jo, prezidentė ketvirtadienį šios temos nepalietė.

Tiesa, kaip kandidatas į teisingumo ministrus, J.Bernatonis žurnalistų buvo paprašytas įvertinti sukčiavimu kaltinamos Darbo partijos galimybes eiti į valdžią. 

„Tai yra, žinoma, sudėtingas valdžios formavimas, bet jie turi rinkėjų pasitikėjimą ir tai šiuo atveju nulemia“, – sakė jis.

59 m. J.Bernatonis buvo ambasadorius Estijoje, premjero Gedimino Kirkilo vyriausiasis patarėjas, prezidento Algirdo Brazausko patarėjas, vidaus reikalų ministras.

Į teisingumo ministrus LSDP siūlo ir parlamentarą Julių Sabatauską, tačiau kol kas neaišku, ar prezidentė su juo susitiks.

Ketvirtadienį pas prezidentę apsilankė „Tvarkos ir teisingumo“ partijos kandidatas į aplinkos ministrus Valentinas Mazuronis.

Darbo partijos siūlomos kandidatės į socialinės apsaugos ir darbo bei švietimo ir mokslo ministrus Loreta Graužinienė ir Virginija Baltraitienė jau susitiko su prezidente Dalia Grybauskaite ir laukia jos apsisprendimo dėl tinkamumo eiti pareigas.

Su prezidente antradienį susitiko ir socialdemokratų kandidatas į susisiekimo ministro postą Rimantas Sinkevičius ir į ūkio ministro postą siūloma Birutė Vėsaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius