-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 11 27

Prezidento patarėjas: visuotinės gynybos koordinavimo taryba rinksis kas ketvirtį

Nacionalinė visuotinės gynybos koordinavimo taryba rinksis kas ketvirtį, po pirmojo jos posėdžio pranešė Lietuvos prezidento patarėjas Tomas Godliauskas.

„Taryba nutarė, kad rinksis reguliariai, kartą į ketvirtį, jei reikės – dažniau“, – pirmadienį pasibaigus pirmajam penktadienį sudarytos tarybos posėdžiui sakė T.Godliauskas.

VIDEO: Nuo nevyriausybininkų iki karių ir verslininkų – visuotinei gynybai koordinuoti suburti visuomenininkai

Kalbėdamas apie tarybos sudėtį jis pažymėjo, kad ji „apima platų visuomenės atstovų ratą, turime ir NVO, ir verslo įmonių, ir kariuomenės, Seimo, Vyriausybės atstovus, pagal visuotinumo ir plataus visuomenės įsitraukimo principą“.

Tarybos narė, Nacionalinės nevyriausybinių organizacijų koalicijos direktorė Gaja Šavelė teigė, kad NVO vaidmuo šalies gynyboje yra „svarbus ir esminis“, nes šios organizacijos kasdien dirba su žmonėmis ir geriausiai atliepia jų poreikius.

„Nevyriausybinės organizacijos greičiausiai gali sureaguoti, kaip parodė ankstesnės krizės, ir svarbu susidėlioti aiškius žingsnius, aiškias atsakomybes, kaip ir kokiu atveju padėti žmonėms geriausia“, – sakė G.Šavelė.

Nacionalinę visuotinės gynybos koordinavimo taryba prezidento Gitano Nausėdos pasirašytu dekretu buvo suformuota praėjusį penktadienį. Šalies vadovas į šią tarybą pakvietė skirtingus valstybės ir savivaldybių institucijų, ūkio subjektų, nevyriausybinių organizacijų bei pilietinės visuomenės atstovus.

Taryboje dirbs Nacionalinės nevyriausybinių organizacijų koalicijos direktorė Gaja Šavelė, Lietuvos Raudonojo Kryžiaus generalinė direktorė Kristina Meidė, Lietuvos „Caritas“ generalinė sekretorė Deimantė Bukeikaitė, Lietuvos šaulių sąjungos vadas Linas Idzelis, visuomenininkas, organizacijos „Stiprūs kartu“ vadovas Edmundas Jakilaitis bei karybos ekspertas Deividas Šlekys.

Į ją taip pat įtraukti Lietuvos verslo konfederacijos prezidentas Andrius Romanovskis, Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas Vidmantas Janulevičius, Lietuvos prekybos įmonių asociacijos direktorė Rūta Vainienė, Lietuvos savivaldybių asociacijos prezidentas Mindaugas Sinkevičius, Nacionalinio krizių valdymo centro vadovas Vilmantas Vitkauskas, Lietuvos kariuomenės atstovas Žilvinas Gaubys, Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Laurynas Kasčiūnas.

Nacionalinė visuotinės gynybos koordinavimo taryba yra valstybės ir visuomenės atstovų patariamoji, ekspertinė grupė, kurioje bus svarstomas Valstybės gynybos plane iškeltų tikslų įgyvendinimas ir numatytų priemonių bei dalyvių pasirengimas.

Valstybės gynimo taryba šį mėnesį patvirtino Valstybės gynybos planą ir numatė jo vykdymo bei bendradarbiavimo mechanizmus, Nacionalinės visuotinės gynybos koordinavimo tarybos steigimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius