-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 10

Prie Kedžių namų – ne tik „gynėjai“, bet ir kriminalinio pasaulio atstovai

Mįslingai mirusio Drąsiaus Kedžio gerbėjus telkia ir aistras Garliavoje bei už jos ribų kursto su kriminaliniu pasauliu glaudžiai susiję asmenys. Taip pareiškė naujasis Valstybės saugumo departamento (VSD) direktorius Gediminas Grina.
Žmonės neįleido antstolio į Kedžių namą
Žmonės neįleido antstolio į Kedžių namą / Aliaus Koroliovo/ 15min.lt nuotr.

Kad kovotojų su vadinamuoju pedofilų klanu mundurai turi ryškų kriminalinį pamušalą, G.Grina paskelbė Seime vykusiame Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) posėdyje.

Saugumo vadovas tikino, kad jo pavaldiniai atidžiai stebi visuomeniniu judėjimu pasiskelbusių D.Kedžio gerbėjų veiklą, rašo „Lietuvos rytas“.

Šio judėjimo priekyje – net kelios tamsaus plauko veikėjų grupės, siekiančios sukelti sumaištį visuomenėje.

Suskirstė į kelias grupes

G.Grina tikino, kad VSD nustatė minios vedlius ir organizatorius. Jie suskirstyti į kelias grupes.

Viena – politiniai marginalai ir radikalai, kurie stengiasi pasinaudoti bet kokiais socialiniais neramumais ir kurstyti protesto nuotaikas. Minios Garliavoje fone dažnai šmėžuodavo skandalingasis Kauno politikas Vytautas Šustauskas, konservatorių radikalai Gintaras Songaila, Saulius Stoma, Kazimieras Uoka.

Prie minios lyderių saugumo vadovas priskyrė ir baikerius – gerai organizuotą motociklininkų grupuotę, kuriai tiesiog niežti rankos kur nors įsivelti.

Kita grupė – teisėsauga nusivylę ir įpykę asmenys, tarp kurių yra ne kartą teistų. Bene labiausiai iš jų išsiskiria ne kartą į teisėsaugos pareigūnų akiratį patekęs vilnietis Marius Kuprevičius. Šis veikėjas neseniai lankėsi Seime, kur net kelias valandas bendravo su S.Stoma ir K.Uoka – patarinėjo jiems, ką reikėtų skirti generaliniu prokuroru.

Tikslas – kelti sumaištį

Dėl Kauno tragedijos kilusiu triukšmu stengiasi pasinaudoti ir Kauno organizuoto nusikalstamo pasaulio atstovai, ypač naujoji jų karta. Jų tikslas – keliant sumaištį pjudyti įvairias teisėsaugos struktūras, menkinti pareigūnų galias ir autoritetą.

Be to, nukreipiant teisėsaugos dėmesį lengviau kovoti dėl įtakos, imtis šešėlinio verslo ir nusikalstamos veiklos.

Radikalai perspėjimų nepaiso

Seimo komiteto nariai tikino, kad patys ir jų kolegos dar atokiau laikysis nuo Kauno žudynių sukeltų įvykių. Valdantieji dešinieji, šiuo metu iš savo gretų ne itin sėkmingai stumiantys K.Uoką, mėgina pažaboti ir S.Stomą.

Partijos seniūnas Jurgis Razma šį politiką yra įspėjęs vengti kontaktų su D.Kedžio gerbėjų lyderiais, tačiau S.Stoma šių perspėjimų ne itin paiso. Aistros verda jau beveik du mėnesius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius