-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prie Raigardo pasienio punkto – dešimtys paliktų dviračių: kas bus daroma su jais, kai punktas bus uždarytas?

Raigardo pasienio kontrolės punkte prie sienos su Baltarusija galima pamatyti daug dviračių. Likimo valiai į Lietuvą atvažiuojančių baltarusių palikti dviračiai netrukdo eismo dalyviams, tačiau uždarius pasienio punktą jų likimas gali pasisukti dvejopai.

15min dar rugsėjo pabaigoje rašė apie Raigardo pasienio punkte paliktus dviračius, kuriuos naudoja sieną kertantys žmonės, siekdami išvengti stovėjimo bendroje eilėje su automobiliais.

Artėjant pavasariui pakelės šalia šio pasienio punkto vis dar nusėtos dešimtimis dviračių, prirakintų tai prie kelio ženklų, tai prie medžių.

VIDEO: Raigardo pasienio punktas: vyras dviračiu aplenkia eilę

Šiuo metu Raigardo pasienio punktą ruošiamasi uždaryti nuo kovo pradžios, tad 15min aiškinosi, kas bus daroma su pakelėje paliktais dviračiais.

Druskininkų pasienio užkardos vadas Andrius Beloručkinas teigė, kad palikti dviračiai nėra pasienio punkto atsakomybė.

„Tai yra ne valstybės sienos apsaugos funkcija kontroliuoti daiktus toje vietoje. Jeigu bus uždarytas Raigardo pasienio kontrolės punktas, tai tie žmonės turi būti suinteresuoti savo turtu ir patraukti iš ten“, – 15min sakė A.Beloručkinas.

Ramūno Jakubausko nuotr./Dviračiai prie Raigardo pasienio punkto
Ramūno Jakubausko nuotr./Dviračiai prie Raigardo pasienio punkto

,,Padėtis nuolat stebima"

Lietuvos kelius prižiūrinčios įmonės „Kelių priežiūra“ atstovas spaudai Rimantas Zagrebajevas15min pranešė, kad situacija yra stebima.

„Situacija pakeliui į Raigardo pasienio kontrolės punktą „Keliu priežiūrai“ yra žinoma – padėtis jame yra nuolat stebima ir „Kelių priežiūros“ specialistai pagal nustatytą tvarką rūpinasi ne tik šiukšlių išvežimu, bet ir palaiko bendrą tvarką bei užtikrina saugų eismą. Tokie patys darbai vykdomi ir kituose keliuose į pasienio kontrolės punktus“, – teigė R.Zagrebajevas.

Jo teigimu pašalinamos tik eismui trukdančios atliekos ir kliūtys.

„Pagal galiojančią tvarką, atsiradusios pavojingos atliekos arba pavojingos stambios kliūtys, galinčios kelti pavojų saugiam eismui yra pašalinamos maždaug per vieną parą – priklauso nuo to, kokiam kelių priežiūros lygiui atitinkamas kelio ruožas yra priskirtas“, – tvirtino kelių priežiūros įmonės atstovas spaudai.

Ramūno Jakubausko nuotr./Dviračiai prie Raigardo pasienio punkto
Ramūno Jakubausko nuotr./Dviračiai prie Raigardo pasienio punkto

Jeigu savininkai dviračių nepasiims, o pasienio punktas bus uždarytas, tuomet tikėtina, kad jie bus patraukti tik pavasarį.

„Jei nustatoma, kad atliekos nekelia pavojaus eismo saugumui, jos yra šalinamos pavasarį. Tai taip pat atliekama remiantis kelių priežiūros lygiais“, – sakė R.Zagrebajevas.

Raigardo pasienio punktą planuojama uždaryti nuo kovo 1 dienos, taip pat svarstoma uždaryti ir Lavoriškių pasienio punktą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius