Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti
2015 11 27

Prie Seimo nario Arūno Dudėno namų jau garuoja naujutėlis asfaltas

Prieš keletą dienų nedideliame Laumėnų kaimelyje, nutolusiame nuo Ukmergės miesto per 30 kilometrų, užvirė darbai. Ten prasidėjo nedidelės Žiedo gatvės kapitalinis remontas. Kuo įdomi ši gatvė? Turbūt tuo, kad joje su šeima gyvena Seimo narys Arūnas Dudėnas.
Prie Seimo nario Arūno Dūdėno namų jau garuoja naujutėlis asfaltas
Prie Seimo nario Arūno Dūdėno namų jau garuoja naujutėlis asfaltas / Giedriaus Auglio/ukmergesmedija.lt nuotr.

Į didžiąją politiką A.Dudėnas atėjo dar 2007 metais, kai buvo išrinktas į Ukmergės rajono savivaldybės tarybą. 2011 metais nedaug trūko, kad jaunasis politikas taptų miesto meru, o 2012 metais buvo išrinktas į Seimą. Politikės karjerą pradėjo ir jo žmona Aira, kuri nuo 2015 metų yra Ukmergės rajono savivaldybės tarybos narė.

Nuotr. iš asmeninio archyvo/Arūnas Dudėnas
Nuotr. iš asmeninio archyvo/Arūnas Dudėnas

Prieš porą metų jauna šeima persikėlė gyventi į Laumėnų kaime esančią Žiedo gatvę. Čia gyvena ir Airos Dudėnienės sesuo su šeima. Iš viso gatvėje yra 11 namų, vienas jų negyvenamas. Taigi, du iš dešimties namų priklauso vienai giminei.

Kuo Žiedo gatvė dar ypatinga, kad ji nusipelnė būti kapitaliai suremontuota? Jos ilgis – vos vienas kilometras. Kas šiuo keliu naudojasi? Be išimčių tik čia gyvenantys žmonės, nes, kaip matote žemėlapyje, kelias nejungia jokių kitų kelių tarpusavyje.

Ukmergesmedijos.lt nuotr./Žiedo gatvė Ukmergėje
Ukmergesmedijos.lt nuotr./Žiedo gatvė Ukmergėje

Gatvės rekonstrukcija – Susisiekimo ministro įsakymas

Ši gatvės renovacija yra tikslinis objektas. Tai yra, ji buvo pasirinkta ne šiaip sau, o LR Susisiekimo ministro Rimanto Sinkevičiaus įsakymu. Kas yra R. Sinkevičius? Dudėnų bendrapartietis – Socialdemokratų partijos narys, aktyvus kaimyninio Jonavos rajono politinis veikėjas. Tokios jau tos politinės pažintys, žmona taryboje, pats – Seime, o bičiulių vardan gero tikslo ir Vyriausybėje nesunku atrasti, ypač kai esi vienoje partijoje. Dar prieš pastaruosius tarybos rinkimus Socialdemokratų partija politinės agitacijos metu teigė, kad partijai valdant Seimą, Vyriausybę ir Savivaldą bus galima pasiekti geriausių rezultatų. Kaip matome – pasiekė.

Vos tik gegužės mėnesį šie dalykai iškilo į viešumą, kilo skandalas. Tuomet Dudėnų šeima visa tai pavadino apjuodinimu ir teigė, kad tai yra bandymas pakenkti politiko reitingams prieš artėjančius Seimo rinkimus.

Pinigus buvo galima panaudoti tikslingiau?

Situaciją šiandien „Ukmergės medijai“ sutiko pakomentuoti Nijolė Giedraitienė, viena iš aktyviausiai tokiai savivalei besipriešinusių rajono tarybos narių.

„Pirmasis mano žingsnis šioje situacijoje buvo kreipimasis į tarybą, kad būtų apsvarstyta, ar šiuo metu Ukmergėje tikrai nėra daugiau problematiškų kelių arba gatvių, kurias prioriteto tvarka reikėtų tvarkyti. Nuvažiavus į vietą įsitikinome, kad ten nėra ta vieta, kur būtų gyvybiškai svarbu tiesti naują kelią.

Nebuvo mano pasiūlymas, kad visiškai išbraukti šios gatvės rekonstrukciją, paprasčiausiai buvo paprašyta atidėti svarstymą ir visiems pasitarus su bendruomene priimti sprendimą. Jeigu Ukmergės bendruomenė nuspręstų, kad tas kelias reikalingas asfaltuoti, tada lai taip ir būna. Ne taip, kad dabar kažkas tai nusprendžia ir bando užmaskuoti. Kaip alternatyva buvo pateiktas Rečionių – Obelių kelias. Šis kelias buvo jau senai pradėtas ruošti, yra paruošta danga, žvyras, kelias praplatintas, laukia tik eilėje asfaltavimo. Čia kaip ir efektyviau ir finansiškai, nes nuo miesto nutolęs tik 10 kilometrų. Aišku, niekas nekreipė dėmesio. Jie priėmė sprendimą tokį, kokį norėjo ir turėjo priimti“, – savo poziciją dėstė politikė.

Giedriaus Auglio/ukmergesmedija.lt nuotr./Nijolė Giedraitienė
Giedriaus Auglio/ukmergesmedija.lt nuotr./Nijolė Giedraitienė

„Rašiau ir Susisiekimo ministrui, ir premjerui A.Butkevičiui. Susisiekimo ministras atsakė, kad čia sprendžia Ukmergės rajono taryba, patys socialdemokratai nepamatė čia jokių pažeidimų. Viskas akivaizdu ir žiauriai neskanu. Laumėnuose patys gyventojai neturi bendros nuomonės, vieni teigia, kad A.Dudėnui daromas kelias, kad jam pagerintos gyvenimo sąlygos, kiti – priešingai. Antradienį ten prasidėjo asfaltavimo darbai, trečiadienį mes kartu su LNK televizijos laida „Kakadu“ toje vietoje filmavome ir taip dar sykį bandėme parodyti žmonėms, kokioje visuomenėje gyvename ir kaip galima puikiai padaryti socialdemokrato šeimai kalėdinę dovaną“, – sakė Nijolė Giedraitienė.

Vienas aktyvus jaunuolis internete išplatino vaizdo medžiagą, kurioje pristato, kaip dar prieš rekonstrukciją atrodė Laumėnų kaime esanti Žiedo gatvė ir kaip atrodo N.Giedraitienės siūlyta Rečionių ir Obelių kaimus jungianti kelio atkarpa, kiek jose stovi namų ir koks yra eismo intensyvumas.

VIDEO: 2015 05 31 LAUMĖNŲ GYVENVIETĖ

170 000 eurų Seimo nario patogumui

Taigi, nors ir nuvilnijo nepasitenkinimo banga, niekas nė nemanė ko nors keisti. Konkursą darbams atlikti laimėjo Ūkio subjektų grupė: UAB „Ukmergės keliai“ ir AB „Panevėžio keliai“.

Darbus planuojama užbaigti per keletą artimiausių savaičių. Vos kilometro ilgio kelio asfaltavimo ir sutvarkymo darbai mokesčių mokėtojams kainavo nei daug nei mažai – 170 000 eurų. Nejaugi dabar Seimo narys turi kvėpuoti dulkančio žvyrkelio dulkėmis? Tegu kvėpuoja rinkėjai, juk „svarbiausia – žmogus“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius