-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 04

Prie Šventosios uosto vėl aptikta minų

Prie Šventosios uosto Baltijos jūroje aptiktos dar trys Antrojo pasaulinio karo laikų minos be sprogdiklių.
Apie rastus sprogmenis pranešta pasieniečiams.
Apie rastus sprogmenis pranešta pasieniečiams. / "15min" nuotr.

Ketvirtadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pakrančių apsaugos rinktinės Palangos užkardos pareigūnams žvejys pranešė, kad grįždamas iš jūros ties šiauriniu Šventosios uosto molu vandenyje pastebėjo tris į sprogmenis panašius daiktus.

Palangos užkardos pasieniečiai nuvyko į šią vietą. Čia jie jūroje išties pamatė į prieštankinius sprogmenis panašius daiktus ir pradėjo vykdyti teritorijos apsaugą.
VSAT pareigūnų iškviesti Lietuvos kariuomenės J. Vitkaus inžinerinio bataliono specialistai nustatė, kad tai yra trys Antrojo pasaulinio karo laikų vokiškos prieštankinės minos. Jas išminuotojai išgabeno į Kairių karinį poligoną sunaikinti.

Po Šventosios gyventojo pranešimo Palangos pasieniečiams prieš pusantros savaitės šioje vietoje buvo rastos penkios tokios minos.
Liepos pradžioje Baltijos jūroje ir kranto smėlyje prie Šventosios aptiktos dešimtys panašių Antrojo pasaulinio karo minų be sprogdiklių.

Spėjama, kad nuo karo dešimtmečius gulėjusios minos galėjo „pajudėti“, kai buvo gilinamas Šventosios uostas ir kai šių darbų metu kito jūros dugno reljefas bei slinko kranto smėlis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius