-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 04

Prieš rugsėjį ragina nepasiturinčias šeimas kreiptis dėl paramos

Artėjant naujiems mokslo metams, Socialinės apsaugos ir darbo ministerija ragina nepasiturinčias šeimas nedelsti, ir teikti prašymus dėl mokinių nemokamo maitinimo bei paramos kanceliarinėms prekėms. Dėl įvairių mokyklinių prekių pabrangimo, šiais metais jų įsigijimui skiriama šiek tiek didesnė lėšų suma nei pernai.
Mokslo metų pradžia Vilniaus Baltupių progimnazijoje
Mokslo metų pradžia / Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr.

Šiemet vienkartinė parama mokinio reikmenims siekia 57 eurus – 11 eurų didesnė nei pernai. Dėl jos skyrimo mažas pajamas gaunančios šeimos į savivaldybes gali kreiptis iki spalio 5 d., o dėl nemokamo maitinimo – visus mokslo metus.

Teisę gauti šias lengvatas turi tie mokiniai, kurių šeimoje vidutinės pajamos vienam asmeniui per mėnesį yra mažesnės kaip 153 eurai. Išskirtinais atvejais, pavyzdžiui, nemokamas maitinimas vaikams gali būti skiriamas ir su didesnėmis pajamomis.

Planuojama, kad naujais mokslo metais nemokamą maitinimą iš viso gaus apie 68 tūkstančiai mokinių, paramą kanceliarinėms prekėms šiek tiek mažiau.

Socialinės paramos gali tikėtis visi vaikai iš nepasiturinčių šeimų, kurie mokosi pagal priešmokyklinio ar bendrojo ugdymo programas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius